Најновије

МАНДИЋ БЕЗ ДИЛЕМЕ: Одвратно је што Кривокапић има дилему хоће ли најпре у Београд или у Приштину

За црногорског премијера Здравка Кривокапића, који је дошао на власт захваљујући пре свега гласовима Срба из Црне Горе, не би смела да буде никаква дилема да ли ће прво посетити Београд или Приштину, поручио је Андрија Мандић, један од лидера Демократског фронта (ДФ).

Андрија Мандић (Фото: Јутјуб)

Коментаришући ову дилему Кривокапића, коју је он изнео за недељник НИН, као и поруку да чека позив из Србије, Мандић истиче да за некога ко је добио 133.000 гласова, доминантно Срба из Црне Горе, тако не би требало да буде.

- То би можда требало да буде дилема за неког другог, али за онога ко је био први на листи коалиције "За будућност Црне Горе" и која је доминантно добила подршку Срба из Црне Горе, таква дилема не би требало да постоји, већ би јасно, гласно и отворено требало да уради оно што смо обећавали у изборној кампањи, а то је да је Београд прва адреса с којом би требало да се поправи однос. Да је такву дилему изнео, рецимо, Дритан Абазовић, Албанац из Улциња, некоме би можда и било логично, али за Здравка Кривокапића и коалицију "За будућност Црне Горе" то не само да је нелогично, него је чак и одвратно - каже Мандић за београдске медије.

Кривокапић је, такође, истакао да са председником Србије Александром Вучићем нема ама баш никакав однос, те да су се срели свега два пута на сахранама... Као да се ограђује од њега. Како то видите?

- Ако се нико од нас из победничке коалиције не ограђује од председника Србије, него истичемо наш добри однос, разумевање и поштовање српске солидарности коју је исказао председник Вучић и пре и након избора, онда такво дистанцирање онога ко би требало да каже "Хвала Србима у Црној Гори", "Хвала Србима из Републике Српске", "Хвала Србима из Србије на подршци коју смо имали", "Хвала председнику Вучићу", хвала свима који су нам помогли, братски нас подржали и имали разумевања за нашу политичку борбу, то би био природан, честит и поштен однос који се некада неговао у Црној Гори. Најлакше је говорити и нападати оне људе који вам никада ништа лоше нису урадили, који су нам само добро и поштовање указивали, мени је као српском политичару у Црној Гори страно и ово понашање премијера Кривокапића и ова политика владе, која се очито покушава изградити на антисрпским основама и жели да буде континуитет политике Мила Ђукановића. Ми смо и у нашем програму записали да нам је први задатак након смене власти у Црној Гори да изградимо најбоље могуће односе са Србијом, а њу представља председник Србије, те би требало почети од тога. Јер народ из Србије и народ из Црне Горе никада није раскидао традиционално најближе и најтешње односе.

Потпредседник црногорске Владе Дритан Абазовић је као почетак борбе против корупције навео привођење директора Управе за имовину. С друге стране, Небојша Медојевић му је поручио да је то фарса, све док се не почне са процесуирањем Мила Ђукановића. Сматрате ли да је у праву, да је требало да се почне од крупних риба?

- Сви су очекивали да борба против корупције почне од крупних риба. Чак сам добио информацију да је овај директор Ковачевић у међувремену и променио политичку страну. Тако да је порука која се шаље тим хапшењем да, ако промените страну и одустанете од некадашњих владајућих странака, остаци дубоке државе Мила ће вас ухапсити и рећи да то не радите. Док они који би требало да буду процесуирани и буду ухапшени међу првима, као што је налогодавац овог хапшења, специјални тужилац Миливоје Катић, па онда и лица која имају још мрачнију страну и тежа кривична дела, они су сви на слободи и они сада спроводе правду у име нове владе Кривокапића. То грађани препознају и разумеју.

Тим поводом Кривокапић је рекао да ће Мило Ђукановић бити процесуиран ако се за то нађу докази. Шта ви кажете, зар не постоје већ очигледни докази?

- Доказа има сијасет, од приватизације Телекома Црне Горе до кастоди рачуна и кршења људских права и слобода, конкретног шверца цигарета и акцизних роба. Дакле, докази су се и у време док смо били опозиција преливали на све стране. Проблем који постоји, а за који је одговорна нова парламентарна већина, јесте да нисмо урадили ништа на пољу правосудних органа. Наше тужилаштво и даље контролишу Милови људи, као и полицију. Промењена је власт, али најважније полуге власти и даље контролишу људи Мила Ђукановића, од којих је највећи број њих учесник у криминалним радњама. Готово сам убеђен да је ДФ забрањено учешће у новој власти само због тога да би се заштитили припадници бившег режима - закључио је Андрија Мандић.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА