Најновије

ОВО ЈЕ НОВО ОРУЖЈЕ РУСКЕ ВОЈСКЕ! Невероватно је шта може овај систем! (ВИДЕО)

Најновији руски инжењерски систем за даљинско минирање „Земљеделије“ постао је део војске, према информацијама „Ростеха“. Новина је да су ови системи способни да за неколико минута направе минска поља на удаљености до 15 километара. Системи испаљују ракете које расипају мине на дату локацију.

Ново оружје руске војска (Фото: Јутјуб)

Захваљујући јединственој нишанској опреми „Земљеделије“ може непријатељу да постави минско поље било које сложености. Аутоматизовани систем сам одређује координате и чак програмира муницију, постављајући у њој услове за самоуништење.

Корпорација наводи да „Земљеделије“ ради на принципу вишецевног ракетног бацача, расипајући разне врсте мина, с тим да се овде користи муниција са мотором на чврсто гориво.

 

„Даљински метод постављања минских поља има низ предности. Одликује се брзином постављања минских поља, посебно у тешко доступним подручјима. Способност мина да се деактивирају или самоуниште у одређеном тренутку представља сигурно и брзо разминирање након престанка непријатељстава“, рекао је индустријски директор комплекса наоружања државне корпорације „Ростех“ Бекхан Оздојев.

Први пут је „Земљеделије“ приказано на паради у част 75. годишњице победе у Великом отаџбинском рату на Црвеном тргу, која се одржала 24. јуна ове године. Систем укључује два возила: борбено возило и транспортно-утоварно возило на КамАЗ-у, као и транспортно-лансирне контејнере са инжињеријском муницијом напуњене разним врстама мина.

Сиријска војска објавила снимак драматичних борби са џихадистима, који можете погледати ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА