Најновије

Вучић у фебруару поставља Шапића за градоначелника Београда?

Резултати свих истраживања јавног мњења које су од јуна месеца урађене по наруџби Александра Вучића, показују не само да нема никакве шансе да након београдских избора задржи власт у главном граду, већ је суочен са константним трендом пада поверења Београђана који се потврђује из месеца у месец.

Шапић (Фото: Јутјуб)

Већ данима Београдом кружи прича да је Вучић смислио маневар којим ће покушати да овај негативни тренд макар заустави. Макар заустави, јер и највећи оптимисти у редовима напредњака не помишљају да је могуће поправити рејтинг након свих афера београдске власти.

Иако је суочен са огромним незадовољством унутар странке, посебно струје око Небојше Стефановића, али и Горана Весића, Вучић је већ одлучио да ће кандидат режима за градоначелника Београда бити Александар Шапић. Међутим, и Шапићев рејтинг је у паду, јер је велики део бирача који су гласали за Шапића то урадио верујући да је он опозиција Вучићевом режиму. Трећина Шапићевих бирача каже да неће гласати за њега јер је ушао у коалицију са Вучићем, трећини то не смета, док трећина нема став. Након лажних јунских парламентарних и локалних избора Шапићев СПАС је ушао у отворену коалицију са напредњацима и на републичком нивоу и свуда на локалу где год је учествовао на изборима.

Вучић је Шапића изабрао за председника општине Нови Београд, Шапићеви најближи сарадници ушли су у општинску власт по београдским општинама, има министра у Влади Србије, почео је Вучића да зове својим пријатељем. Све то грађани виде и реагују.

Да би покушао да ојача увелико пољуљану Шапићеву позицију пред изборну трку за градоначелника Београда, Вучић је почео да размишља да у фебруару смени одавно прежаљеног и реално непостојећег првог човека престонице Зорана Радојичића и на његово место постави Шапића.

О овој опцији се увелико прича међу Шапићевим најближим сарадницима. Међу њима је присутан страх због очекиване негативне реакције Горана Весића, формално заменика градоначелника Београда, а суштински човека који одлучује о свему у престоници.

Зато је логично да Шапић захтева да у пакету са „Чичичићем“ оде и Горан Весић. Шапићу је јасно да без обзира колико би се он понашао пристојно и трудио да се град другачије води, терет Весићевог негативног рејтинга међу Београђанима не би могао да изнесе. Шапић жели да од Вучића добије годину дана самосталне власти у Београду и да са те позиције уђе у изборну трку за градоначелника и да при томе све време има апсолутну подршку целокупне инфраструктуре Српске напредне странке и свих ресурса којима власт располаже. И Вучић је свестан да му је Весић камен око врата, али нема решење шта би са вечитим замеником. Самом Весићу не пада на памет да се помера са позиције коју заузима. Знајући како се борио против Малог и Радојичића, реално је очекивати занимљива догађања у овом београдском бермудском троуглу.

Др Тиодоровић открио све о мерама за празнике. Да ли ће бити забране кретања за Нову годину прочитајте ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА