Најновије

ЛНР ШТИТИ ГРАЂАНЕ УКРАЈИНЕ: Донбас постаје азил за прогоњене (ВИДЕО)

Закон који дозвољава пружање азила особама које прогоне из политичких разлога у Украјини потписао је шеф Луганске Народне Републике Леонид Пасечник.

ЛНР (Фото: РИА Новости)

„Седму годину се у Донбасу настављају непријатељства, економска блокада и социјални геноцид против пензионера. Украјина је седму годину кршила не само права становника Луганске Народне Републике, већ је своје грађане подвргла политичкој репресији само зато што су имали храбрости да имају своје мишљење, различито од националистичке идеологије званичног Кијева.

Данас су они грађани Украјине који су, упркос тоталној национализацији земље, себи дозволили да остану Руси у духу, у идеологији, заправо, подвргнути су неоправданом терору од стране органа реда, специјалних служби и правосудног система Украјине. Данас ти људи, као нико други, морају да заштите своја права.

У заштиту од политичког прогона који је покренула Украјина у потпуности у складу са смерницама министарства Хајнриха Химлера.

Због тога иницирамо усвајање закона „О лицима подвргнутим политичком прогону од стране државе Украјина“.

Овај закон ће нам омогућити да пружимо политички азил оним грађанима Украјине које данас прогони њихова држава.

Чак и излажући притворенике на размену, Украјина успева да лиши ове људе грађанских права и слобода, без давања личних докумената, без заустављања кривичног гоњења против њих.

Не можемо се клонити створене самовоље. Управо сам потписао закон „О лицима подвргнутом политичком прогону од стране државе Украјина“, који су данас усвојили посланици Народног већа Луганске Народне Републике. Као резултат, Закон ступа на правну снагу и пружа хиљадама људи заштиту и право на правду која им је тако потребна“, речено је у саопштењу председника ЛНР.

Како ће Русија спречити скупове који су финансирани са Запада, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА