Најновије

ПАНИКА У НАТО! Русија постаје снажнија за 14 нуклеарних подморница!

Предузеће из Северодвинска „Севмаш“ до 2027. године направиће 14 нуклеарних подморница стратешког пројекта „Бореј А“ и вишенаменског пројекта „Јасен М“ по наруџбини Министарства одбране Русије, саопштио је заменик министра одбране Русије Алексеј Криворучко, преноси „Красна звезда“

Руска подморница. (Фото: mil.ru)

Како се наводи, руска Ратна морнарица ће сваке године добијати по једну подморницу оба типа. 

У складу са руском поморском доктрином, подморнице ова два пројекта чиниће основу поморских стратешких нуклеарних снага земље.

Криворучко је током радне посете „Севмашу“ проверио и стратешку подморницу „Кнез Олег“, која је летос пребачена из хангара бродоградилишта и спуштена на воду. Тренутно пролази тестирања у пристаништу. Заменик министра је посетио и радионицу где се прави посебан намештај за нуклеарне подморнице нове генерације. То је нови правац у производној делатности предузећа.

Подморнице типа „Бореј А“ су нуклеарни стратешки носачи ракета са побољшаним карактеристикама. Главни брод серије „Кнез Владимир“ већ је у служби Северне флоте. Направљена је још једна нуклеарна подморница тог пројекта, а три су у процесу изградње. У зависности од бојевих задатака, руске подморнице „Јасен“ могу имати различите модификације: противбродске, противподморничке, за нападе на копнене мете и стратешке. Заједно са „Калибрима“ подморнице могу носити и снажније ракете као што су „Оникс“, које су специјално намењене за уништавање великих надводних циљева. 

Нуклеарна подморница „Казањ“ – главна вишенаменска подморница пројекта „Јасен М“ током недавних тестирања погодила је копнене и морске мете помоћу крстарећих ракета. Подморнице пројекта „Јасен“ су наоружане великим арсеналом ракета. Оне поседују осам универзалних лансирних система, у свакој се налази по пет крстарећих ракета „Калибар“. Подморница може да носи 40 ракета

Курди у приправности, све мирише на нову турску офанзиву! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА