Најновије

СИРИЈСКЕ СНАГЕ СПРЕМИЛЕ ТЕШКО НАОРУЖАЊЕ: Курди у приправности, све мирише на нову турску офанзиву! (ВИДЕО)

Сиријска арапска војска (САА) распоредила је тешко оружје у близини града Манбиџ у северном делу Алепа.

Сиријска војска. (Фото: Јутјуб)

Сиријска опсерваторија за људска права (СХОР) објавила је 25. децембра видео снимак који приказује хаубице и вишецевне ракетне бацаче војске распоређене на утврђеним положајима у Манбиџу. Надзорна група са седиштем у Лондону рекла је да САА такође гради нова утврђења.

Други видео снимак који је објавио СХОР приказује велику базу руске војне полиције која се такође налази у близини града Манбиџа. Тамо нису примећене никакве необичне активности.

Град Манбиџ, који се налази дуж линије фронта са областима које су окупирали Турци у северном Алепу, под контролом је Сиријских демократских снага (СДФ).

Неколико јединица САА и руске војне полиције распоређено је 2018. године у околини града како би одвратило турске снаге, које су се спремале да изврше велики напад на њега.

Локални огранак СДФ-а, Војно вец́е Манбиџа, ужива одличне односе са САА. У протекле две године, две снаге су се у неколико наврата бориле једна уз другу, одбијајући бројне мале нападе и спречавајући многе инфилтрације милитаната уз подршку Турске.

Распоређивање тешког наоружања око Манбиџа можда је знак приближавања турског напада на град. Раније овог месеца, турске снаге извршиле су неуспели напад на положаје СДФ-а у граду Ајн Иса на северу Раке. Манбиџ би могао да им буде следећа мета.

Мандић најавио озбиљно условљавање Кривокапићеве владе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: South Front

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА