Најновије

СРПСКИ КАЛАШЊИКОВ БРОЈ 1 У АМЕРИЦИ! Стручњаци га прогласили савршеним! (ВИДЕО)

Вест да је Џејмс Гист, бивша звезда НБА лиге и Евролиге, те оба српска вечита ривала, у Америци, где тренутно живи, купио полуаутоматску пушку “калашњиков” српског произвођача оружја “Застава” и тиме се похвалио својим пратиоцима на Инстаграму, изазвала је много пажње у српској јавности и коментара на друштвеним мрежама.

Калашњиков Застава М70. (Фото: Јутјуб)

То је био повод за разговор са Ранком Ристићем из компаније “Застава Армс УСА”, овлаштеним заступником крагујевачке фабрике наоружања у Сједињеним Америчким државама.

Почетком године Serbian Times је извештавао са највећег сајма оружја “Shot Show” у Лас Вегасу и том приликом говорио о великом интересовању за ловачки и спортски програм српског наоружања.

Многи су тада изразили скепсу да “Застава” може да се озбиљније пробије на изузетно захтевно америчко тржиште, али, на сву срећу, нису били у праву…

- Када су медији писалио нашем успеху на “Shot Show” многи су заиста били скептици у амбиције “Застава Армс УСА”, јер смо тада најавили драстично повећање увоза из Србије и “Застава Оружја”. По повратку са сајма заврнули смо рукаве и прешли на посао, надајући се најбољем. Машине у Крагујевцу су почеле да раде пуном паром, радници су имали све више прековремених сати, авиони “Air Serbia” су транспортовали товаре, а ми смо кренули у медијску кампању и ширење дистрибутерске мреже. Камиони УПС-а су почели да развозе српски производ широм Америке, буквално у свих 50 америчких држава.

Убрзо су се за оружје заинтересовали медији и стручњаци, уследило је много позитивних рецензија од људи које не можете платити да вас хвале јер они зарађују много управо због своје објективности. Наш “калашњиков” је у неким коментарима проглашаван најбољим свих времена, а ми смо били пријатно изненађени јер су телефони нон стоп звонили и поред пандемије короне, када је цела Америка стала, истиче Ранко Ристић, који посебно наглашава изузетно похвалан чланак о “Заставином” оружју који је изашао у званичном магазину врло утицајне организације НРА (Натионал Риффле Асоциатион”, који има неколико милиона претплатника.

- Да би схватили колики је то значајно за српско оружје, рећи ћу само да се протеклих неколико деценија веома често дешавало да од подршке НРА зависи ко ће бити изабран за председника Америке.

Он додаје да је "ово јединствен случај да су Американци посветили толико пажње пушкама које долазе из једне тако мале земље, и која је притом за њихове појмове мало позната по производњи оружја"…

- То нас уверава да је једини разлог за њихово интересовање заправо квалитет оружја које прозводе ти сјајни људи у Крагујевцу, којима овом приликом желим да захвалим - констатује Ристић.

Резултати продаје нису изостали…

- За само 11 месеци увезено је и испоручено до крајњег купца преко 150 тона разних модела спортског оружја израђеног вредним рукама српских оружара из Крагујевца. Све што увеземо прода се практично одмах, јер имамо много поруџбина. Заставин З-ПАП, популарни “калашњиков”, постао је најтраженији модел код највећих америчких дистрибутера. Чак су се и појавили профили на социјалним мрежама које су покренули љубитељи тог модела.

А онда су, као шлаг на торту, сазнали да је познати кошаркаш Џејмс Гист постао њихов муштерија, тачније видели његову објаву на друштвеним мрежама…

- За нас је то врхунац потврде квалитета и успеха Застава бренда. Велика је част видети да је човјек који може да приушти себи било који бренд на свету изабрао баш “Заставин” З-ПАП. Познате личности у Америци иначе избегавају јавно експонирање са оружјем јер се сматра де то није политички коректно, али Гист је изабрао баш наш бренд да заштити себе и своју породицу, али и подржи Други Амандман америчког Устава, који дозвољава ношење оружја и који у последње време подржавају десетина милиона америчких грађана, услед све теже безбедоносне ситуације, пораста криминала и насиља на улицама.

Људи из “Застава Армс УСА” на крају су ступили у контакт са Џејмском Гистом, бившим кошаркашем Звезде, Партизана, Панатинаикоса и Сан Антонио Спарса…

- Јавно смо захвалили Гисту на Инстаграму и он је одговорио са поруком подршке. Један од Срба је на друштвеним мрежама написао шаљив коментар: "Јокићу, јави се!", очигледно мислећи на нашег прослављеног НБА играча Николу Јокића.

Ранко Ристић каже да је ова година била веома тешка за пословање због пандемије, али да у компанији "Застава Армс УСА".верују да су направили велики корак унапред и на достојан начин репрезентовали наш бренд у Америци.

– Надамо се да ћемо победити овај вирус и почети да живимо нормално. У то име свим срцем желимо Сретну Нову Годину и Божићне празнике свим земљацима у Америци, Србији и Републици Српској!

Русија постаје снажнија за 14 нуклеарних подморница! Више о томе ОВДЕ.

Извор: serbiantimes.info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА