Најновије

РУСКИ ОДГОВОР ЗА ТУРСКЕ БАЈРАКТАРЕ: Ново савршенство фабрике Сухој (ВИДЕО)

Руска тешка јуришна беспилотна летелица „Охотник“ ће 2021. године у оквиру летачких тестова први пут користити оружје на ваздушним циљевима, рекао је за РИА Новости извор у авионској индустрији.

Охотник (Фото: Министарство одбране Русије)

„Прва лансирања пројектила са беспилотне летелице Охотник планирана су за другу половину 2021. године.

Говоримо о гађању ракетама ваздух-ваздух, које су претходно тестиране на Су-57. Предвиђена су лансирања на стварне ваздушне циљеве“, рекао је извор агенције.

Додао је да би пре тога требало да се изврше испитивања лансирања пројектила са дрона.

Планирана су и испитивања „Охотника“ уз употребу оружја класе „ваздух-земља“.

„Охотник ће бити потпуни мултифункционални ваздухоплов с могућношћу да се користи као беспилотни ловац-пресретач“, објаснио је извор.

Раније је извор у војно-индустријском комплексу рекао РИА Новостима о серији летова Охотника са функционалним симулаторима вођених пројектила за процену интерфејса опреме у возилу са главама за усмеравање муниције. Имитаторима су одузети мотор и бојева глава.

Министарство одбране званично је најавило прве летове беспилотне летелице Охотник током којих су проверени само његови летачки квалитети и рад главних система.

Развио га је Дизајнерски биро Сухој, Охотник ће постати прва тешка беспилотна летелица са ударним функцијама у руској војсци. Уређај је направљен према шеми „летеће крило“ уз употребу материјала који смањују видљивост на радарима.

Према отвореним изворима, дрон Охотник има дужину од 14 метара, распон крила 19 метара и узлетну тежину од 20 тона. Максимална брзина „Охотника“ достиже 1000 километара на сат. Први лет је изведен 3. августа и трајао је више од 20 минута.

Чиме се за то време наоружава руска морнарица, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА