Најновије

ОВО ЈЕ ОТИШЛО ПРЕДАЛЕКО - КОРОНА ТЕРОР СЕ ШИРИ ЕВРОПОМ! Шпанци праве регистар грађана који одбијају вакцину, Енгелзи електронске ковид пасо

Шпанске власти водиће регистар људи који одбијају вакцину против коронавируса и податке ће делити са другим европским земаљама. Међутим, подаци неће бити објављени у јавности, саопштило је данас тамошње Министарство здравља.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Министар Салвадор Иља (Илла) изјавио је да је важно да грађани буду вакцинисани против коронавируса, иако вакцинисање које је почело у многим земљама Европске уније (ЕУ), није обавезно.

- Направићемо регистар људи који не буду хтели вакцину и то ћемо поделити са другим европским земљама - рекао је Иља и додао да ће у регистру бити људи којима је понуђена вакцина, а који су је одбили.

Према његовим речима, регистар није документ који ће бити представљен јавности и водиће се рачуна о заштити података.

Шпанска влада планира да до краја фебруара буде вакцинисано око 2,5 милиона људи, а до лета између 15 и 20 милиона.

У тој земљи од коронавируса је умрло око 50.000 људи, док је заражено 1,8 милиона

Подсетимо, Влада Енглеске наложила развијање апликације којом би се информације прослеђивале у дигитални пасош и вршила сегрегација у друштву између оних који су тестирани или вакцинисани против короне и оних који нису.

И Француска влада проследила Скупштини закон којим се онима који су вакцинисани омогућава приступ јавном превозу, ресторанима, културним установама и другим јавним местима.

Тај закон познат је још и као "зелени вакцина пасош" због одредби које условљавају приступ одређеним активностима и местима на основу вакцинације.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА