Најновије

КНЕЖЕВИЋ НА СЕДНИЦИ СКУПШТИНЕ: Зашто Срби нису били пожељни?

Посланик демократског фронта Милан Кнежевић упутио је данас у парламенту Црне Горе јасну поруку да ће тај савез подржати нову владу мандатара Здравка Кривокапића, али је поставио питање зашто Срби нису били пожељни у новом извршном телу.

Милан Кнежевић. (Фото: Јутјуб)

Кнежевић је приметио да ће према ономе што је најављено све остати исто па се поставља питање зашто се уопште ишло на изборе.

- Мило Ђукановић ће остати уважени председник и зато је тако спокојно као Далај Лама слушао јуче експозе Кривокапића... - рекао је Кнежевић.

Подсетио је да је Дритан Абазовић претио хапшењем и процесуирањем неких посланика ДПС-а, па би, казао је, упитао да ли то значи да ће процесуирати и Мила Ђукановића и све чланове тзв. "Прве фамилије" у Црној Гори, због њихових непочинстава.

- Ово није експертска влада, ово је влада Кривкапића и Абазовића. И ако је таква милија ми је него читав посланички клуб ДПС - рекао је Кнежевић и додао да у новој влади има више људи који су гласали за Ђукановићев ДПС, па очекује да и посланици ДПС-а промене мишљење и гласају за нову владу.

За пример је узео Оливеру Ињац, која је предложена за министра одбране, рекавши да је једна од "најзаслужнијих јуришника за глас за ДПС, као и да је одлазећи министар одбране Предраг Бошковић "заиграо црногорско оро" у свом кабинету, када је чуо ко ће га заменити.

- Боље да сте оставили Бошковића него што сте предложили Ињац која је ДПС-овка са дна каце - рекао је Кнежевић.

Додао је да је Абазовић био тај који је јасно саопштио да неће дозволити да Срби из ДФ буду на челу министарстава безбедности и спољних послова.

Тако је, каже Кнежевић, Абазовић са три посланика у парламенту натерао друге странке парламентарне већине да гласају за овај, како је рекао, експеримент.

Кнежевић каже да Абазовићу то не треба замерити, али је истакао да се у Црној Гори наставља антисрпски наратив, који је креиран као држатворна мисао још 2013, те тврди да је изборну победу доминантно извојевао српски народ у Црној Гори.

Поручио је да то што је Србин не значи да мрзи било кога, те да су Срби спремни да са свима граде бољу Црну Гору, без дискриминације.

- Не треба никога да плашите Србима из Црне Горе, јер се ни ми никога не плашимо - рекао је Кнежевић.

Кривокапићу је замерио јер у експозеу ниједном речју није поменуо хапшење посланика ДФ и тортуру коју су прошли бранећи закон о слободи вероисповести у парламенту, у ноћи 27. децембра прошле године.

- Позивам све Црногорце, Бошњаке, Албанце, Муслимане, Хрвате да у нама не виде непријатеље, јер Црна Гора је земља свих нас - поручио је Кнежевић.

Руски стелт дрон тестирао нове могућности! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА