Најновије

ПУТИН ЈЕ ЗАУСТАВИО КРВОПРОЛИЋЕ: Пашињан најавио наставак блиске сарадње са Русијом у решавању конфликта у Нагорно Карабаху

Јерменски премијер Никол Пашињан изјавио је данас да је руски председник Владимир Путин одиграо изузетну улогу у заустављању крвопролића у Нагорно-Карабаху.

Путин (Фото: kremlin.ru)

- Желим да нагласим изузетну улогу Путина. Током свих 44 дана војне конфонтације, били смо у сталном контакту и разговарали о неопходним мерама за заустављање крвопролића и заштиту људских живота - рекао је Пашињан на самиту Организације договора о колективној безбедности (ОДКБ).

Он је рекао да ће наставити блиску сарадњу са Путином на решавању питања као што су потрага за несталима, размена ратних заробљеника и размена посмртних остатака погинулих.

Жестоки сукоби избили су у Нагорно-Карабаху крајем септембра, а 9. новембра су лидери Јерменије, Азербејџана и Русије потписали заједничку декларацију о прекиду ватре.

Према томе, азербејџанске и јерменске снаге остале су на позицијама које су заузимале, а у регион су упућене руске мировне снаге.

Курди су претрпели тешке губитке, народ бежи, у страху од репресије. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА