Најновије

БИВШИ ТЗВ. КОСОВСКИ ФУНКЦИОНЕР, СПРЕМАН ДА СВЕДОЧИ! Тачи и Весељи биће осуђени у Суду за ОВК! Наручили су моје убиство!

Хашим Тачи и Кадри Весељи, бивши тзв. председник Косова и шеф приштинског парламента, биће сасвим сигурно осуђени пред Судом за ОВК за ратне злочине!

Тачи и Весељи (Фото: Правда)

Ово каже Адем Саљихај, један од оснивача Демократског савеза Косова и некадашњи 'заменик косовског премијера'. Саљихај тврди да зна све о Тачијевим и Весељијевим злочинима, због чега су ова двојица наручила његово убиство. Он каже да је преживео један покушај атентата у јуну 2000. године. Према његовим речима, Албанци на Косову у великом броју убијани су по Тачијевом и Весељијевом налогу.

Главни налогодавци

Саљихај истиче да је Суд за ОВК био 'неизбежно зло' и да је морао да буде основан.

- Суд има конотацију да суди ОВК, али то није тачно јер се суди појединцима. Ти појединци су чинили злочине и тачно знам шта су урадили. И ја сам жртва таквих људи! Неки људи су осуђени на затвор због тога што су покушали да ме убију из политичких разлога. Налогодавци су у Хагу, нема никога другог осим Тачија и Весељија ко би то учинио. Тачи и Весељи знају све убице. Није могуће да једна од њихових структура, да тајна полиција учини нешто без њиховог одобрења. Они знају сваки случај ко је кога убио и то је учињено уз њихово одобрење - тврди Саљихај, додајући да чврсто верује да ће Суд за ОВК поштено судити.

- Мислим да ће лидери ОВК бити осуђени, из простог разлога што нико други није убио активисте ДСК по Косову. Нема никакве логике да је Србија убијала активисте ДСК после рата. Сви знакови треба да воде ка структурама ШИК и Тачијевој ДПК... - наглашава Саљихај.

Коментаришући ове наводе, бивши пуковник КОС Љубан Каран каже да мало ко верује у осуђујуће пресуде против Тачија и Весељија, али да је то ипак могуће.

- Ако буду осуђени, то ће бити због злочина над Албанцима који нису прихватили идеју о оружаној побуни, а Срби ће као жртве бити споменути успут. Саљихај говори истину, 'неподобни' Албанци су ликвидирани како оружана побуна не би имала алтернативу кроз политичка решења. Потом су ти злочини лажно приписивани Србима. Саљихај, као близак Руговин сарадник и неко ко је преживео атентат, добро зна да су Тачи и Весељи користећи службу ШИК убијали и Албанце и Србе и био би добар сведок пред судом. Питање је само да ли ће Суд за ОВК тактизирати, а то наравно зависи од америчке администрације и њиховог става да ли ће штитити вође ОВК или ће их пустити низ воду - упозорава Каран.

Све зависи од САД

Пуковник Веселин Шљиванчанин оцењује да је ово још једна истина о деловању терористичке организације ОВК на простору јужне покрајине.

- Све злочине наређивале су вође ОВК, међу којима су се посебно истицали Тачи и Весељи. Нормално, њихови идејни творци били су појединци из САД и поједини центри моћи из Западне Европе. Циљ је био да се после разбијања СФРЈ понизи Србија. Тачи и Весељи нису убијали само Србе, већ и Албанце. Само се надам да је Суд за ОВК прикупио довољно доказа и да ће судити правилно свима који су наређивали и извршавали ратне злочине - закључује Шљиванчанин.

Чињенице

Ко је Адем Саљихај

* Рођен је 25. децембра 1950. године

* Бивши 'заменик косовског премијера'

* Један је од потписника 'декларације о независности' Косова

* ДПК Хашима Тачија оптужила га је за организовани криминал.

Како стране банке уз подршку власти пљачкају Србију и њене грађане прочитајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА