Најновије

НОВА ГЛАВОБОЉА ЗА АМЕРЕ! РУСИ НАПРАВИЛИ "ПАМЕТНУ" МУНИЦИЈУ ЗА КОЈУ НЕМА ПРЕПРЕКЕ: Непријатељски системи ометања ће бити бескорисни

Руски концерн за наоружање "Ростек" објавио је званично саопштење за јавност у којем се каже да је компанија већ развила "паметну" муницију.

Илчустрација (Фото:Јутјуб)

Према достављеним информацијама, муниција ће сада лакше погађати циљеве, савладавајући ометање од стране непријатељскаих електронских средстава.

Компанија је изразила уверење да нова "паметна" муниција поседује карактеристике за употребу у свим борбеним условима.

Велики број руских електронских и штампаних медија пренео је информацију да нова муниција користи "вештачку интелигенцију".

Имуна на сметње

- Концерн за истраживање и производњу"Techmash" државне корпорације "Ростек" развио је нови софтверски и аналитички комплекс за "паметну" муницију. Производ ће побољшати тачност погађања циљева и моћи ће да избегне непријатељска средства електронског ратовања - наводи се у изјави.

Индустријски директор компаније Бекан Оздоев рекао је у изјави да је идеја руских инжењера била да пуњење одређене муниције учини нерањивим за непријатељске системе електронског ратовања.

Такође тврди да је њихова муниција боља од западне, посебно у снази и ефикасности радио сметњи.

У пројекту је учествовала и локална компанија специјализована за радарске системе и авионску муницију, компанија под називом "НИИЕП".

Шта је Ростек?

Руска компанија Ростек је државна компанија. Више од 800 руских научних и истраживачких организација налази се у 60 региона Русије под њеним руководством. У одбрамбеној индустрији Ростек је водећи руски произвођач авио конструкција и радарских система.

Компанија, такође, учествује у пројекту "Паметни град" испоручујући напредну технологију. Ростек је укључен у дигитализацију производних погона руске економије, изградњу мреже 5Г, индустријски интернет и системе података. Руска компанија сарађује на различитим пројектима са Боингом, Аирбасом, Дајмлером, Пирелијем, Реноом и другима.

Руска војска се припрема за масовну модификацију у којој ће најразноврсни борбени системи бити контролисани вештачком интелигенцијом. Планира се да јединице буде повезане и опремљене оваквим системима до 2025. године.

Кина се припрема за временски неограничену конфронтацију са Сједињеним Државама. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА