Најновије

НЕМИЛОСРДНИ УДАРАЦ ИЗ ВАШИНГТОНА: Нови судар Америке и Кине, Пекинг ће осетити последице!

Америчка администрација укинула је пет програма културне размене са Кином за које тврди да се користе за ширење кинеске пропаганде.

Мајк Помпео. (Фото: state.gov)

Државни секретар Мајк Помпео рекао је да су програми културне размене који су укинути били у потпуности финансирани и огранизовани од стране кинеске владе као "средства меке пропаганде".

Они су били намењени званичницима кинеске Комунистичке партије, а не народу Кине, који не ужива слободу говора и окупљања, наводи се у саопштењу Стејт департмента.

Помпео је рекао да САД подржава "реципрочне и правичне програме културне размене" са Кином и да ће се они који остварују корист за обе земље наставити и убудуће.

Стејт департмент је укинуо Програм образовних путовања у Кину за креаторе јавних политика, Програм пријатељства између САД и Кине, Америчко-кинески програм размене лидерства и Хонгконшки образовни и културни програм. Сваки од ових програма дозвољавао је бесплатно путовање америчких званичника у Кину о трошку Пекинга.

Окончање пет програма културне размене са Кином уследило је након што је Вашингтон јуче најавио да ће одбити да изда визе кинеским држављанима који "шире пропаганду у иностранству служећи се насиљем и другим средствима застрашивања".

Русија употребила моћно оружје у Карабаху! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА