Најновије

НОВО ЖАРИШТЕ СУКОБА! Војска послала појачање, непријатељ се спрема за напад!

Дана 4. и 5. децембра, Сиријска арапска војска (САА) појачала је присуство трупа око северозападног региона Велики Идлиб, где неколико терористичких група слободно тумара под очима турских снага.

Сиријска војска. (Фото: Јутјуб)

Појачања, која су укључивала особље и опрему, распоређена су у равницама Ал Габ на северозападу Хаме, према Сиријској опсерваторији за људска права са седиштем у Лондону и другим изворима.

Распоређивање појачања подударало се са интензивним артиљеријским ударима САА на милитантне положаје у близини градова Кансафра, Ал Бара, Ал Фтера, Сфухен, Фулајфел и Бајанин, сви смештени на планини Ал Завија на јужном селу Идлиба.

Великим Идлибом тренутно доминира коалиција фракција повезаних са Ал Каидом и група које подржавају Турци, а које предводи Хајат Тахрир Ал Шам.

Пре два дана, турске оружане снаге распоредиле су велико појачање у Великом Идлибу, где одржавају више од 60 војних положаја.

Нагомилавање војске у Великом Идлибу може бити знак блиске битке у региону. Пре тачно девет месеци, жестока битка у региону завршила се руско-турским споразумом о деескалацији. Анкара до сада није испоштовала своје обавезе према споразуму.

Шта је Вучић о медијима говорио пре 20 година! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА