Најновије

РУСИЈА УПОТРЕБИЛА МОЋНО ОРУЖЈЕ: Први пут и то баш у Карабаху, Азери гледали у неверици! (ВИДЕО)

Војници Међународног центра за деминирање руског Министарства одбране настављају да чисте терен од мина у Нагорно-Карабаху. Инжењерија је први пут користила вишенаменски роботизовани систем „Уран 6“, преноси телевизија „Звезда“.

Руска војска. (Фото: Јутјуб)

„Уран 6“ је коришћен за чишћење терена од неактивираних експлозивних направа. Помоћу њега је истражено око осам хектара територије у подручју насеља Хоџали.

Како се наводи, употреба роботизованог система на даљинско управљање омогућиће да се деминирање изврши на већим површинама. Оператер може да контролише систем са удаљености до 800 метара.

 

Уз помоћ руских мировњака у подручјима која су оштећена током борбених дејстава наставља се обнављање значајних инжењерских комуникација. У протекла 24 часа постављена су четири далеководна стуба, обновљено је 1.600 метара далековода, километар гасовода, 2.200 метара комуникационих линија а и две трафо-станице.

Раније је саопштено да су руски мировњаци онеспособили око хиљаду експлозивних направа у Нагорно-Карабаху.

Подсетимо, лидери Русије, Азербејџана и Јерменије, Владимир Путин, Илхам Алијев и Никол Пашињан, потписали су 10. новембра заједничку изјаву о потпуном прекиду борбених дејстава у Нагорно-Карабаху.

Како се наводи у изјави, један део региона прелази под контролу Азербејџана, стране ће разменити заробљенике, а руске мировне снаге биће распоређене дуж контакт линије и дуж Лачинског коридора који повезује Карабах са Јерменијом. 

Медојевић подноси оставку на посланичко место? Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА