Најновије

РУСКИ ВОЈНИ РОБОТИ У КАРАБАХУ: Чисте територију око Шушија (ВИДЕО)

Министарство одбране Руске Федерације приказало је рад руских мировњака који настављају са уклањањем мина у Нагорно-Карабаху.

Уран-6 (Фото: Јутјуб)

Министарство одбране Русије извештава о успешном инжењерском извиђању и разминирању подручја дуж пута Шуша-Лисогорски, где је прегледано и очишћено 4,8 хектара територије и 2,5 км путева.

Војни робот за уклањање мина „Уран-6“ започео је рад у селу Хојали. Уз његову помоћ већ је снимљено око 8 хектара терена

Пре Нагорно-Карабаха, ови јединствени роботски системи показали су своју ефикасност током операције у Сирији, где су очистили подручја Палмире, Алепа и Деир ез-Зора од мина које су поставили терористи.

Коришћење робота за деминирање са даљинским управљањем омогућава повећање површине очишћених подручја, осигуравајући максималнубезбедност војника. Оператор може да контролише „Уран-6“ на удаљености до 800 м. Током рада комплекса муниција у земљи постаје безопасна као резултат детонације или физичког уништења.

Укупно су руске инжењерске јединице које раде у Нагорно-Карабаху очистиле готово 50 хектара терена и 17 км путева, а откривено је и неутралисано око 1.150 експлозивних предмета.

Инжењерско извиђање у зони одговорности руских мировних снага у Нагорно-Карабаху се наставља.

Одакле Трамп повлачи војску, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА