Најновије

ЛАЗАНСКИ О РУСКОЈ ВАКЦИНИ: Амбасадор открио шта не смеју да раде они који је приме и ко се за сада не вакцинише у Москви

Амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански каже да је од јуче почела вакцинација против корона вируса на 70 пунктова у Москви.

Мирослав Лазански. (Фото: Јутјуб)

Лазански каже да је планирано да до краја године буде отворено око 100 пунктова као и да сам процес вакцинације траге свега 10 минута.

“Они који имају тешке хроничне болести за сада се не вакцинишу, као ни они који су били подрвгнути некој другој вакцини. Јуче је већ 15 хиљада војника вакцинисано, и ако је руска војска пристала да је прими, то значи да је та вакцина, за сада, проверена“, рекао је Лазански.

Како каже, за сада се вакцинишу приоритетне групе, али је тешко рећи да ли ће се створити неки колективни имунитет.

“Производња вакцине у великим количинама није баш једноставан процес, иде се и на то да се она производи у сарадњи са неким другим земљама”, рекао је Лазански.

Истиче да се пре сваког добровољног приступања процесу вакцинације, обавља се преглед и разговор са лекаром, који испита тренутно здравствено стање.

Како каже, вакцина сама по себи није болна, препорука је да се неколико дана не пије алкохол, као и да се та рука не форсира неко време.

Лазански је рокоментарисао и шалу на његов рачун да нема ни струју ни грејање у Москви, те рекао да амбасада плаћа на месечном нивоу 5 евра за 2.300 квадрата амбасаде и 800 квадрата резиденције, и додао да лично воли хумор, али да овај скеч нема никакве везе са реалношћу.

Фабрика код Кијева ради за руску војску! Више о томе ОВДЕ.

Извор: pink.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА