Најновије

ЕВРОПСКА ПОСЛАНИЦА ЛИКУЈЕ: Срећна зато што Србија неће отворити поглавља

За посланицу Европског парламента је добра вест што Србија до краја године неће отворити нова поглавља.

Србија и ЕУ (Илустрација: Pixabay/Правда)

Посланица Европског парламента Виола фон Крамон „исправила се” данас по питању своје недавне изјаве - да је „добра вест” то што Србија до краја године неће отворити нова поглавља у преговорима са Европском унијом - која је наишла на негативна реаговања због ликујућег тона, непримереног за посланицу Европског парламента.

„Да се не схвати погрешно. Свако од нас жели да види Србију у ЕУ. Дакле, заложила сам се за демократију, људска права, владавину права и плурализам медија. Ово није антисрпски став, већ проевропски и надам се европском путу Србије”, написала ја Фон Крамон Таубадел на Твитеру, сугеришући да је погрешно схваћена.

Она је истакла да је добар сигнал уколико Европска комисија не жели да отвара нова поглавља са Србијом, јер се ЕУ мора држати сопствених правила и вредности, преноси Танјуг.

„Оливер Вархељи је неколико пута рекао да су основне вредности на првом месту. Ако Србија жели да постане чланица Европске уније, мора да учини више. Поставили смо правила - морамо их поштовати”, закључила је посланица Зелених у Европском парламенту Виола фон Крамон и додала да ће, када Србија учини напредак у поменутим областима, тражити од Савета ЕУ да отвори нова поглавља и настави са приступањем.

Шта Србија да ради када не може да испуни услове ЕУ, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА