Најновије

РУСИЈА УПОЗОРАВА: Два месеца без алкохола за све који приме вакцину Спутњик V

Они који се одлуче да приме вакцину Спутњик V против корона вируса морају два месеца да се уздрже од алкохола, пре и после имунизације, саопштила је данас шеф руске службе за заштиту потрошача и надзор Роспотребнадзор Ана Попова.

Вакцина (Фото: Pixabay)

Инструкције Попове уследиле су после изјаве заменице премијера Татјане Голикове да би грађани требало да избегавају алкохол и имуносупресиве током 42 дана, јер се вакцина прима у две дозе у размаку од 21 дан, преноси портал Moscow Time.

Узимање алкохола мора да престане најмање две недеље пре имунизације, рекла је Попова, а они који приме прву дозу морају се уздржати од алкохола у наредна 42 дана.

Уколико желимо да останемо здрави и имамо јак имуни одговор и да се не пије алкохол, апеловала је она на своје суграђане, који су у свету препознати као највећи конзументи алкохола у свету, иако се од 2003. године бележи значајан пад у потрошњи алкохола.

Попова је саветовала грађане и да не пуше пре и после вакцинације, јер дим дувана иритира плућа и смањује имуни одговор.

Какав шок нас чека на економском плану, сазнајте ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА