Најновије

АМЕРИЧКИ СИНДРОМ ЗАХВАТИО РУСИЈУ: Грађани се масовно наоружавају, потражња премашила понуду

Током пандемије вируса корона у Русији, продаја цивилног оружја порасла је, рекао је извршни директор ORSIS-а Валериј Новоселов.

OSRIS пушке (Фото: РИА Новости)

„Видимо невероватан раст на цивилном тржишту оружја у Русији. Говоримо о апсолутно свим моделима - карабинима, ловачким пушкама. Током овог периода потражња је износила више од 1.000 комада цивилног оружја “, рекао је Новоселов.

Од производа ORSIS-а, Руси су првенствено куповали карабине АР-15 калибра 366 ТКМ и ловачке карабине типа Hunter калибра 308 Win.

„Можемо рећи да је потражња премашила могућу понуду. И сами смо се питали откуд тај бум. Можда је ово индиректно повезано са растом анксиозности и неизвесности, који су неизбежно настали због пандемије широм света“, сугерише Валериј Новоселов.

Пре избијања пандемије, цивилно тржиште оружја је неколико година заредом падало широм света под утицајем нових ограничења власти, активности еко-активиста који заговарају потпуну забрану лова и све веће популарности еспорта.

За војне и специјалне службе ORSIS производи високо прецизну пушку ОРСИС Т-5000, на основу које је створен снајперски комплекс Аццураци. Његове различите модификације су у служби ФСО-а, Руске гарде и Службе безбедности председника Русије.

Подсећамо да је слична ситуација и у САД, где је потражња за ватреним оружјем скочила почетком године. То је почело да се догађа у раној фази предизборне кампање у Америци и људи су почели масовно да се наоружавају. Када је пандемија вируса корона дошла до Сједињених Држава, потражња за ватреним оружјем се нагло повећала. Многи светски медији су ово описали као припрему за грађански рат, имајући у виду на велику подељеност међу америчким становништвом пред председничке изборе.

За сада остаје нејасно да ли је овај феномен масовне куповинме ватреног оружје у Русији повезан са ситуацијом у којој се земља и свет налазе, тј. да ли миа везе са сличним трендом у САД.

Колико су НАТО и Русија близу рата, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА