Најновије

НОВЕ ШОК ТВРДЊЕ НЕСТОРОВИЋА: Обуставити тестирања на ковид!

Пулмолог др Бранимир Несторовић има своју теорију о томе зашто су нам болнице претрпане.

Бранимир Несторовић. (Фото: Јутјуб)

Он је гостујући на Хепи ТВ, да велики број људи који се у болнице примају са благим симптомима имају лажно позитиван тест на корона вирус и да тако долазимо у ситуацију да су болнице пренатрпане.

- Тест, као сваки тест. Шта значи тест? Тест не значи бог зна шта. Око теста то је сад битка на живот и на смрт. Подигла се једна велика група, 22 експерта, који траже да се тестирање обустави, јер је методологија којом се ради потпуно непоуздана. Ви када умножавате генетски материјал вируса ви то радите у циклусима, апарат загреје ДНК, она се разиђе, онда додају ензим. Оно се охлади, они направе од једног 2, од 2 - 4 од 4 - 8 и сад зависи где ставите крај циклуса.

Америчка агенција каже ако радите 33 циклуса скоро сви који су позитивни су здрави... Са 25 нико нема. Ако идеш на 37 циклуса или 50 циклуса сви ће бити позитивни. У суштини тест може бити и овакав и онакав, то је главна примедба. Тако да је тест често лажно позитиван. Онда долазите у ситуацију да огроман број људи који имају благу клиничку слику морате да примате у болницу, а онда су болнице пренатрпане и амбуланте. Децембар месец је, сезона респираторних вируса - причао је Несторовић.

Како каже, раније се људи нису тестирали на грип, и у јеку сезоне многи су били болесни и прележали инфекцију, не знајући којим су вирусом тачно заражени. Он додаје да је необично то што је трећи талас епидемије корона вируса најјачи, али да је смртност, ипак мала у односу на број заражених, као и да свега 0,5 посто људи старости до 70 година заврши фаталним исходом.

Како је казао, обдукцијама које су рађене у свету показало се да је најчешћи узрок смрти ковид пацијената згрушавање крви, а не упала плућа. Несторовић се осврнуо и на принцип присилне хоспитализације у БиХ.

- Имаш позитиван тест, они те сместе у болницу, а ти нећеш да идеш у болницу. Погазили смо све принципе етике у знак одбране од вируса, чија је смртност тренутно испд 0,1 посто у свету, мало више од грипа. Ми смо потпуно покидали људске карактере. Из СЗО кажу да следеће две године не можемо ни да размишљамо о утакмицама и концертима.

Енглеска доноси закон да не можеш да одеш код девојке, ако ниси венчан... Не могу то да разумем. Биле су епидемије куге, колере, озбиљних болести... Не разумем потребу да се људи плаше, јер нема разлога за страх. Свака болест има своју смртност - испричао је др Несторовић.

Он је рекао да би смрт од корона вируса требало да се констатује не само позитивним тестом, већ и променама које се могу видети на телима преминулих обдукцијом.

Турска војска не престаје да врши терор у Сирији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Хепи ТВ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА