Најновије

АМЕРИКА НА КОЛЕНИМА, ЗАДАТ ТЕЖАК УДАРАЦ ТРАМПУ! Ушли су им дубоко у територију, а то су тек сада открили! (ВИДЕО)

Амерички званичници кажу да су открили најдужи тунел за кријумчарење који је икада пронађен на граници са Мексиком. Тунел се протезао читавих 1,330 м, има лифт, железничку пругу, одводне и вентилационе системе и високонапонске електричне каблове.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Пролаз је повезао индустријску локацију у мексичком граду Тихуана са околином Сан Дијега у Калифорнији. Није било ниједног хапшења нити пронађене дроге. Власти нису саопштиле за кога сумњају да стоји иза тунела.

Мексички картел Синалоа, који је америчка влада описала као једну од највећих организација за трговину дрогом на свету, делује на том подручју. Њен оснивач и дугогодишњи вођа, Хоакин 'Ел Чапо' Гузман, је на доживотној робији у затвору у САД-у.

Тунел је откривен у августу. Мексички званичници идентификовали су његов улаз, а амерички истражитељи су га мапирали, пре него што су објавили налазе у среду.

Има просечну дубину од 21 м испод површине, а тунел је висок 170 цм и широк 60 цм, саопштила је америчка Царинска и гранична заштита. Није било јасно колико је времена требало да се изгради. Није јасно колико је времена требало да тунел буде изграђен.

Нико није ухапшен, нити је дрога пронађена у тунелу, кажу званичници.


- Софистицираност и дужина овог конкретног тунела демонстрирају дуготрајне напоре које ће криминалне организације предузети да олакшају прекогранична кријумчарење - рекао је Кардел Морант, вршилац дужности специјалног агента задуженог за истраге унутрашње сигурности у Сан Дијегу.

Откривено је неколико стотина врећа са песком које блокирају оно што се сумња да је бивши излаз из тунела у индустријском складишту Отај Меса у Сан Дијегу, додаје се у саопштењу. Главни тунел је имао недовршен крак.

Више од десетине софистицираних тунела пронађено је на граници Калифорније са Мексиком од 2016. Други најдужи тунел у САД-у, пронађен у Сан Дијегу 2014. године, био је дуг 812 м, саопштио је ЦБП.

Недавни амерички и мексички тунели на граници

Август 2018. Тунел од 182м простирао се од бившег КФЦ-а у држави Аризона до Мексика.

Април 2016: Софистицирани тунел у Сан Дијегу коришц́ен је за превоз 'невиђених залиха' кокаина и марихуане, према званичницима.

Март 2016: Тунел се кретао од ресторана у Мексику до куц́е у Калифорнији.

Август 2015: У Тихуани је пронађен незавршени тунел са шинама, осветљењем и вентилацијом.

Амерички председник Доналд Трамп учинио је изградњу пограничног зида једним од својих главних приоритета, рекавши да је потребан за борбу против илегалне имиграције и трговине дрогом. Међутим, званичници кажу да се вец́ина дроге кријумчари кроз легалне путеве за улазак, скривеном у приватним возилима или камионима за превоз, помешаном са другом робом, пише BBC.

Прочитајте ОВДЕ  све о језивом пророчанству.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА