Најновије

АМЕРИКОМ БИ УСКОРО МОГЛИ ДА ВЛАДАЈУ ЛЕВИЧАРИ: Сандерсу расте рејтинг, обећао да ће нова администрација бити радничке класе! (ВИДЕО)

Према најновијим анкетама, сенатору из Вермонта Бернију Сандерсу додатно је порасла популарност, и на националном нивоу и у Ајови, где се у понедељак одржавају први избори у трци за избор демократског председничког кандидата. Подршка демократских бирача у Ајови је веома важна за даљи ток дуге битке за председничку номинацију.

Берни Сандерс (Фото: Јутјуб)

Берни Сандерс нада се да ће га нови замах који је добио довести до победе у Ајови.

- Кажемо – отворено и без извињавања – да, ова администрација ће бити администрација радничке класе.

Сандерс се нада да ће у Ајови престићи бившег потпредседника Џоа Бајдена, који је фаворит на националном нивоу. Бајден одавно тврди да је најјачи кандидат да се супротстави Трампу и уједини земљу.​

- Следећи председник ће наследити подељену земљу и свет у расулу. Уз поштовање, неће бити времена за обуку на послу. Он или она ће одмах морати да знају шта ће да ураде.

It will not be an easy fight—no great struggle for justice is—but what we are seeing is the American people coming...

Posted by Bernie Sanders on Friday, January 31, 2020

Још један снажан кандидат у Ајови је сенаторка Елизабет Ворен, која обећава велике промене:

- Ако се нека одлука доноси у Вашингтону, гарантујем да је на њу утицао новац. Ако желимо да то променимо, не можете да спроводите ситне измене. Биће потребна велика, структурна промена.

Медју првих четворо је Пит Бутиџиж, бивши градоначелник Саут Бенда у Индијани и релативно нова личност на националној политичкој сцени.

- Верујем да сврха председничког положаја није да се велича председник, него да се оснаже и уједине грађани Америке како би постизали велике ствари. Зато тражим вашу подршку - поручује бирачима Бутиџиџ.

Четворо демократских кандидата морало је да присуствује суђењу о опозиву председника Трампа у Сенату. Зато сенатори Сандерс, Ворен, Мајкл Бенет из Колорада и Ејми Клобучар из Минесоте нису могли да воде кампању у Ајови у кључном тренутку.

- Остаћемо у Сенату до самог краја, слушаћемо доказе. А ми можемо да радимо две ствари у исто време, ја као мама то добро знам - каже Клобучар.

Иако је Сандерсова популарност порасла, анкете показују да ће трка у Ајови бити тесна и непредвидљива.

- Демократски бирачи тек почињу да обраћају пажњу и мислим да има простора за промене. Бирачи у Ајови и широм земље имају неку представу о кандидатима, али ће тек почети да се фокусирају. А прво о чему мисле је да желе да победе Доналда Трампа - објашњава Џон Фортије из Центра за двостраначку политику.

Демократски кандидат биће формално изабран у јулу, на конвенцији у Милвокију, у држави Висконсин.

Трамп укинуо ограничења за коришћење противпешадијских мина! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Недељник

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА