Најновије

ТРИФУНОВИЋ: Извини Александре Вучићу!

Од када сам као председник Покрета слободних грађана почео да се бавим политиком много пута сам морао да се извињавам, разним људима због разних ствари. И никада то нисам радио по аутоматизму или зато што ми је неко рекао да тако треба, већ зато што сам искрено осећао да сам погрешио. Али никада нисам очекивао да ћу морати да кажем ово:

ССергеј Трифуновић (Фото: Јутјуб)

Пише: Сергеј Трифуновић

Извини Александре Вучићу

Извини што те враћамо у период живота из ког вучеш најдубље комплексе, али поново ћеш морати да се играш сам. Извуци своје крпене лутке, своје Вулине, Слине и Бизоне, направи сцену какву год желиш, али овог пута без нас у улози статиста у театру апсурда у који покушаваш да сместиш наше животе.

Хвала ти на великодушним понудама, али схвати већ једном: ја нећу да се играм са тобом. Ни за 500 хиљада евра, ни за цензус од 3 одсто, ни да бих био Дачић уместо Дачића. Ја сам у ову игру ушао не да бих се играо са тобом, већ да бих те победио и вратио те на ђубриште историје где и припадаш. Али овог пута без рециклирања. 

Зашто више не учествујемо у твојим представама?

Зато што се налазимо у згради која се некада звала Дом синдиката. Некада, док је постојала и држава. Данас су синдикати уништени, а радници понижени и обесправљени. 

Зато што је преко пута нас Дом омладине, а ви нашу младост терате из земље. Зато што ваша држава мрзи нашу децу.

Зато што нас воде ваше сељачине, бахате, необразоване и корумпиране набрекле пијавице које исисавају живот из овог народа, док поштени сељаци у сабласно испражњеним селима гледају у небо надајући се да ће им оно дати шансу да преживе, мислећи о деци која су отишла у непознато без намере да се икада врате у своје родно место. 

Зато што сте опљачкали све што се опљачкати може, али достојанство вам не дамо.

Зато што смо слободни грађани. 

Зато што живимо у прелепој земљи, у Европи која је најбоље место за живот икада и зато што не пристајемо да верујемо да су чемер, несрећа и сиромаштво наша судбина.

Зато што не може.

Да се разумемо једном за свагда: ово није повлачење. Тек ћемо радити и тек ћемо цепати ципеле како бисмо охрабрили људе да јасно и гласну кажу: Не пристајем на понижење. Један Александар Обрадовић вам је пореметио систем, почела је да вам се клима кула од карата за коју сте веровали да је непробојни бедем, а тек ћемо сазнавати колико храбрих, истрајних, сјајних људи има ова наша земља. И ви то више не можете да зауставите.

Нећемо дозволити Вучићу да нас попут Шешеља користи као средство за плашење међународне јавности.  Вратићемо Србију у свет, али и свет у Србију. Повратак света у Србију означиће крај владавине малограђана, скоројевића и карикатура какве ни Нушић није могао да опише.

На крају размишљам како поново стојим пред вама, након 20 и више година и опет иста прича: миленијум се променио, али они су остали исти. И наши проблеми су остали исти. Ја не волим  обећања и не дајем их често. Али вечерас ћу направити изузетак и иза овога стојим свим својим бићем: Наша деца неће младост провести борећи се против радикала и милошевићевих испрдака јер овог пута ћемо посао довести до краја и биће заиста ГОТОВО.

Прочитајте ОВДЕ   све о новом скандалу у режији СНС.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА