Најновије

ДАЧИЋ: Није истина да је састанак са Вархељијем прекинут!

Није истина да је недавни састанак са европским комесаром Оливером Вархељијем био прекинут, као ни то да је он напустио састанак, изјавио је министар спољних послова Ивица Дачић, одговарајући на питање да ли је тачно да је после његовог обраћања комесар Вархељи напустио састанак и да га је Дачић увредио.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Дачић је, на заједничкој конференцији за новинаре са министром иностраних послова Италије Луиђијем ди Мајом, казао да је током састанка, као и увек, изнео примедбе које Србија има на понашање ЕУ, а које су везане за питање Бриселског споразума.

"ЕУ је гарантовала да ће бити спроведен. Ја сам га потписао, а данас више нико не спомиње Заједницу српских општина", казао је Дачић.

Како је навео, изнео је примедбе и на то што је једино Србији уведено поглављу 35 да у евроинтеграцијама напредује сходно напретку дијалога са Приштином, као и на то што се до тада ЕУ није изјашњавала о Закону о слободи вероисповести у Црној Гори.

Како је европски комесар журио на састанак са опозицијом, Дачић је казао и да му је рекао да је то идеална прилика да их пита шта је њихов став о свим питањима која постављају представницима власти.

"Шта мисле о ЕУ, јесу ли за улазак у ЕУ, шта мисле о Бриселском споразуму, шта мисле да ли је Крим руски или украјински", додао је.

Шеф српске дипломатије истиче да никада ништа лично није рекао комесару.

"Коме је то било потребно да измисли, мислећи да ће мени да направи неку штету, не знам. Немам потребу да од себе правим хероја, јер сваки пут исто причам. То није тачно", закључио је Дачић.

Прочитајте ОВДЕ    чија то крвна зрнца није пребројавао Дачић.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА