Најновије

ДРАКОНСКА ОДЛУКА МИЛОГОРАЦА: Црногорски режим кренуо да гуши српске медије! Цензурише се све редом!

Савет Агенције за електронске медије (САЕМ) Црне Горе донео је одлуку да на три месеца ограничи реемитовање појединих програмских садржаја који се емитују у оквиру телевизијских програма "ТВ Хепи" и "ТВ Пинк М" из Србије.

Премијер ЦГ Душко Марковић (Фото: Јутјуб)

Разлог за ову одлуку су програми у којима се промовише мржња, нетрпељивост и дискриминација према припадницима црногорске националности, истиче се у саопштењу САЕМ.

"Ценећи да се ради о питању од јавног интереса, чија заштита захтева спровођење мера којима ће се сузбити спорно изражавање, САЕМ је закључио да је оправдано да се, на период од три месеца, ограничи реемитовање следећих програмских садржаја: 'Добро јутро, Србијо', 'Ћирилица' и 'После ручка' на телевизији ТВ Хепиy и 'Ново јутро' на телевизији 'ТВ Пинк М'", наводи се у саопштењу САЕМ.

"Имајући у виду да се ради о кршењу стандарда, на чије поштовање су се обавезале и Црна Гора и Србија, САЕМ је закључио да се наведеним програмским садржајима подстиче на мржњу, нетрпељивост и дискриминацију према припадницима црногорске националности", наводи се у саопштењу.

САЕМ истиче да је при томе је коришћено погрдно, увредљиво или узнемиравајуће изражавање које подстиче интензивне негативне емоције, исказивање непријатељства или жељу за дискриминацијом, као и омаловажавање или обезвређивање припадника црногорске националности, негирањем њиховог националног идентитета.

Упозорава се да су учесталим емитовањем, посебно наглашеним у периоду од краја децембра 2019. године, у оквиру садржаја различитих форми и жанрова, емитери показали намеру да се спорним садржајима утиче не само на осећања и емоције особа према којима су ови неприхватљиви садржаји усмерени, већ и да изазове реакцију према њима, укључујући оне које могу имати за последицу (циљ) изазивање или подржавање насиља.

"Не доводећи у питање право свих емитера да информишу јавност о питањима од јавног интереса, емитованим садржајима се из емисије у емисију и скоро свакодневно омогућава, подстиче и оправдава осећај негирања, неприхватања и анимозитета према припадницима црногорске националности, чиме је злоупотребљено право на слободу изражавања", закључују у САЕМ.

Прочитајте ОВДЕ зашто је подивљао Мило Ђукановић.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА