Најновије

ЏОНСОН ИМА ПЛАН: Овако намерава да уједини Британију после Брегзита!

Британски премијер Борис Џонсон је оживео планове за изградњу моста вредног 20 милијарди фунти између Шкотске и Северне Ирске - а сматра се да ће инжењери покушати да копирају мост Оресунд између Шведске и Данске.

Борис Џонсон (Фото: ria.ru)

Могућност подизања моста између Шкотске и Северне Ирске би наводно решио проблем у вези са границом који ће настати због Брегзита. Роба са британског острва до сада је бродовима стизала у Северну Ирску, али је проблем у томе што је Ирско море царинска зона Еворпске уније. Британским мостом би тај проблем био решен.

Џонсон, који жели да одобри серију великих инфраструктурних пројеката као део своје оставштине, ускоро ће добити резултате студеије о изводљивости контруисања моста и тунела на најужој удаљености између Шкотске и Северне Ирске која износи око 32 километра, пише "Дејли мејл".

Једна верзија плана била би направљена по узору на мост Оресунд, који се протеже на дужини од око осам километара од шведске обале у близини Малмеа до вештачког острва усред мореуза Оресунд.

Мост би се највероватније простирао између Портпатрика у Шкотској и Ларнеа у северноирском округу Антрим.

Упркос упозорењима на велике трошкове, Џонсон не одустаје од ове идеје.

Он сматра да ће тиме, након Брегзита, учинити Велику Британијом "уједињенијом".

Пре две године године, Џонсон је изазвао подсмешљиве реакције када је, док је још био министар спољних послова, изнео идеју о изградњи моста.

- Оно што треба да урадимо јесте да изградимо мост између наших острва. Зашто то не бисмо урадили? Можемо да учинимо још толико тога и у актуелном приступу Брегзиту ме растужује што смо у опасности да не верујемо у себе, да не верујемо у Британију - рекао је тада Џонсон.

Претпоставља се да ће изградња моста захтевати и изградњу два вештачка острва.

Овако сиријски специјалци воде заробљене џихадисте! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА