Најновије

ГРЦАЈУ ОД УСТАШТВА, А ДИЧЕ СЕ ДА СУ ЕВРОПСКА ЗЕМЉА! Хрватски министар спољних послова цитира Степинца!

Хрватски министар спољних послова Гордан Грлић Радман цитирао је Алојзија Степинца, кардинала хрватске католичке цркве у време нацистичке Независне Државе Хрватске, и истакао да треба бити захвалан на људима као што је Степинац.

Хрватски министар спољних послова Гордан Грлић Радман (Фото: Јутјуб)

Грлић Радман је то рекао на обележавању 50.годишњице хрватске католичке мисије у немачком граду Кобленцу, а цитирао је говор Степинца у загребачкој катедрали у октобру 1942. године, пренела је јуче Хина.

- Сваки народ и свака раса имају право на живот достојан човека и на поступак достојан човека. Сви они без разлике, били припадници циганске расе или које друге, били црнци или угладјени Европејци, били омражени Јевреји или поносни аријци имају једнако право да говоре: Оче наш који јеси на небесима! А ако је Бог свима поделио то право, која га људска власт може негирати? - поновио је хрватски министар Степинчеве речи.

Грлић Радман је рекао да је говор Степинца "импресивно сведочанство вере из најмрачнијих дана 20. века и да зато треба бити захвалан на људима попут Степинца.

У саопштењу Министарства се наводи да је у суботу у Кобленцу откривена биста Степинца на тргу испред цркве светог Фрање у том граду.

Процес канонизације Степинца чека свој епилог три године након завршетка рада Мешовите комисије Хрватске бискупске конференције и Српске православне цркве, чији представници су се након низа сусрета једино сложили да се о Степинчевој историјској улози не слажу.

Какав хаос Сорош прави по Србији, прочитајте ОВДЕ!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА