Најновије

ЉУДИ МУ ЧЕСТИТАЛИ И БЛАГОСЛОВИЛИ: Човек са иконом Светог Василија Острошког сам прошетао градом и одушевио регион! (ФОТО)

Миле Копривица из Куршумлије јутрос је сам прошетао центром града са иконом Светог Василија Острошког и на тај начин подржао све православце у Црној Гори који се свакодневним литијама боре да сачувају своје светиње.

Православне литије (Фото: Јутјуб)

Копривица каже да је то била његова лична литија и пита се зашто се у Куршумлији не организују литије као подршка браћи у Црној Гори јер добар део становништва Куршумлије води порекло из тих крајева.

- Осетио сам велику личну потребу да подржим борбу свих православаца у Црној Гори, одакле потичу Копривице, за очување светиња које актуелни режим у Црној Гори криминалним законом хоће да одузме. Пошто је у цркви Свете Тројице у Куршумлији одржан само један молебан, који је из мени непознатог разлога био слабо посећен, ја сам са иконом Светог Василија Острошког обавио литију тако што сам прошетао градом. Позивам свештенство, вернике и све грађане да се у Куршумлији огранизују литије поготово што већи део становништва наше општине потиче из Црне Горе и старе Херцеговине-каже Копривица и додаје да су се његови стари доселили у овај крај 1904. године из Бањана код Никшића и да он тамо има рођаке.

Додаје да су људи који су га сретали подржали његов потез, честитали му и благосиљали. То значи, каже Копривица, да народ хоће литијама да подржи Србе у Црној Гори, само неко треба да их организује.

СРПСКО ВОЈНИЧКО ГРОБЉЕ У БИТОЉУ

Posted by Mile Koprivica on Thursday, October 31, 2019

Списак осам највећих светиња које Срби бране у Црној Гори! Више о томе ОВДЕ.

Извор: toplickevesti. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА