Најновије

ОБДУКЦИЈА УТВРДИЛА КАКО ЈЕ НАПАДАЧ ПУЦАО У РАЖНАТОВИЋА: Ужасни детаљи рањавања Аркана, разнели му главу са 3 метка

Жељко Ражнатовић Аркан (48) упуцан је са три хица у главу 15. јануара 2000. у хотелу "Интерконтинентал“, а пројектили су му разорили мозак.

Аркан (Фото: Јутјуб)

Он је тешко рањен око 17.10, а умро је на операционом столу Ургентног центра у Београду сат и по након рањавања. Аркан је након рањавања примљен у 17.25 у Ургентни и покушане су све мере реанимације, али је у 18.45 констатована његова смрт.

Реанимација није дала позитивне резултате, па је у 18.45 констатована његова смрт. Обдукционим налазом утврђено је да је смрт наступила услед оштећења за живот важних можданих центара. Имао је прострелну рану десног слепоочног и заушног дела, која се каналом здесна улево наставља кроз кости крова лобање и мозга, а завршава се са излазном раном у пределу левог ока. Другу прострелину главе нанесену пројектилом из ручног ватреног оружја с улазном раном у десној половини теменог дела, која пролази кроз кости лобање и мозга завршава у левом предушном пределу. Трећу прострелину имао је на спољашњем крају десне обрве која се настављала кроз меко ткиво тела и кости десне половине лица и захватила десну половину горње усне завршавајући се површно, захватајући доњу усну на месту изласка пројектила из усне дупље - утврђено је обдукционим налазом.

Обдукцијом је утврђено да су све три ране биле прострелне, нанесене једна за другом у кратком периоду, тако да се редослед њиховог наношења не може са сигурношћу утврдити.

Приликом задобијања повреда, он је десном страном главе био окренут ка цеви оружја из којег су испаљени критични пројектили на одстојању које није било веће од 80 центиметара, при чему је Ражнатовић био у седећем положају, а нападач у стојећем - пише у медицинској документацији.

Суд је утврдио да је бивши полицајац Добросав Гаврић (43), звани Дуки, био директни извршилац злочина и да је само он пуцао у Ражнатовића и његове пријатеље Миленка Мандића Манду (44) и Драгана Гарића Гару (47).

На лицу места убиства нађено је 18 чаура. Вештачењем је утврђено да су пројектили нађени на лицу места испаљени из два ватрена оружја, и то из једног 11 пројектила, а из другог седам. У пресуди се наводи да је накнадним прегледом лица места пронађен пројектил калибра девет милиметара испаљен из пиштоља ЦЗ 99, односно из пиштоља који је припадао Звонку Матеовићу, Аркановом телохранитељу. Други пројектил, како је наведено, није био подобан за вештачење.

Суд је поклонио веру налазу балистичара Милана Куњадића и проф. др Бранимира Александрића. Закључено је да су у Аркана и пријатеље хици испаљени са истог места, из једног истог пиштоља ЦЗ 99, калибра девет милиметара, као и да је пуцао један нападач.

Вештаци нису могли поуздано да закључе да ли је најпре пуцано у Аркана или Мандића, а потом у Гарића, али је велика вероватноћа да је најпре пуцано у Аркана или Мандића.

Аркан уопште није требало да буде убијен! Више о томе ОВДЕ.

 

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА