Најновије

СОРОШ ПРАВИ ХАОС У СРБИЈИ! Група НВО послала мигранте на границу!

Невладине организације (НВО), које су директно или индиректно под контролом америчког милијардера Џорџа Сороша, манипулишу мигрантима довлачећи их на разне начине на српско-мађарску границу како би се направио неки хаос. Како пишу у Српском Телеграфу, колатерална штета у овом рату Виктора Орбана и светског тајкуна је Србија.

Џорџ Сорош, мигранти (Фото: Јутјуб)

Мађарски медији данима брује о догађају од прошле седмице када се око 400 миграната, међу којима је било деце и беба, изненада појавило на граничном прелазу Келебија тражећи од граничне полиције да им отворе прелаз. Срећом, држава је правовремено реаговала, те су мигранти послати у прихватне центре у Србији. Како се испоставило, а то тврде не само мађарски медији, већ се између редова може прочитати и из изјава српских званичника, инцидент није нимало случајан, већ је очигледно део рата Сороша и мађарских власти који дуго траје. Проблем је што су овакви догађаји претња и по стабилност Србије.

Познат сценарио

- Пре отприлике две седмице на друштвеним мрежама обично у затвореним групама међу мигрантима арапског порекла почеле су да круже лажне информације да ће им бити дозвољено да пређу границу кад стигну са децом. Лажни видео-снимци су такође постављени. Познат је један организатор тих догађаја, представник невладине организације под контролом Џорџа Сороша - упозорио је Ђерђ Баконди, главни Орбанов саветник за безбедност.

Граничари пуцали у ваздух

Подсетимо, крајем јануара већа група миграната (око 60) пробила је ограду код српско-мађарског прелаза Хоргош 2 - Реске 2. Мађарски погранични полицајци били су приморани да у ваздух испале хице упозорења. У инциденту није било повређених, а четворо миграната је ухапшено. Гранични прелаз Реске мађарска полиција је тада привремено затворила, први пут након 2015.

Како Српски телеграф сазнаје из добро обавештених извора у безбедносним структурама Србије, за конкретан инцидент на Келебији одговорно је неколико НВО, међу којима су Лекари без граница, чији је оснивач иначе Бернар Кушнер, и Но наме китцхен.

- Представници ових организација мигрантима деле мапе, убеђују их да не иду у прихватне центре, да се не региструју. Преко друштвених мрежа их организују, дају лажне информације да су границе отворене, да ће их у прихватним центрима задржати и ухапсити. Обезбеђују им храну, шаторе, опрему - објашњавају наши саговорници.

У најгорем светлу

Како наводе, представници ових организација мигранте окупљају по београдским парковима.

- Србију увек приказују у најгорем светлу како би спречили да држава Србија добија донације за кампове и покушавају да праве своје који не би били под контролом државе. На Келебији су били комбији Лекара без граница, из којих су мигрантима дељени шатори, ћебад, храна, саветовано им је да што дуже остану на граници. И видели сте да ризикују здравље мале деце. Срећом, све је решено без насиља - подвлаче наши извори.

Србија неће урадити све да би ушла у Европску унију! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА