Најновије

СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА СРЉА У КЛУБ СВЕТСКИХ ЗЛОЧИНАЦА! Ратификован протокол о приступању НАТО савезу!

У македонском Собрању почела је свечана седница на којој ће бити ратификован Протокол за приступање Северне Македоније НАТО савезу.

Војска Северне Македоније (Фото: Јутјуб)

У македонском Собрању почела је свечана седница на којој ће бити ратификован Протокол за приступање Северне Македоније НАТО савезу.

Превремена ратификација овог протокола, на коју се одлучила македонска скупштина због предстојећег изборног процеса, имаће одложено дејство, све до ратификације у шпанском парламенту, која би, како се најављује, требало да се догоди у марту.

На свечаној седници обратиће се председник Северне Македоније Стево Пендаровски, председник парламента Талат Џафери, технички премијер Оливер Спасовски, као и координатори посланичких група.

Приступање у НАТО савезу није једноставно учлањење у међународну организацију, каже председник Северне Македоније Стево Пендаровски.

"НАТО је савез земаља који се заснива на медјусобној политичкој и одбрамбеној солидарности и заједничким вредностима", казао је Пендаровски и додао да учлањење у савез значи привилегију, али и велику одговорност.

Након гласања посланика и присутних обратиће се председник Парламентарне скупштине НАТО Атила Местерхази. Седници присуствују и бивши председници и премијери СМ, лидери политичких странака, као и представници јавног живота, дипломатског кора и амбасадори земаља чланица НАТО.

Након ратификације планирана је церемонија подизања заставе НАТО испред Собрања.

НАТО у стању мождане смрти! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА