Најновије

МОСКВА СПРЕМА БРУТАЛАН ОДГОВОР ЗАПАДУ: Русија увелико ради на "средствима заштите од хиперсоничног оружја"

Реномирани московски дневни лист Известија објавио је да Русија увелико ради на “средствима заштите од хиперсоничног оружја“.

MиГ-31 ће имати важну улогу у новом руском пројекту (Фото: Јутјуб)

Овај лист се позвао на експерта из војно-индустријског комплекса који је оценио да је то крајње неопходно и зато што су Сједињене Државе објавиле да ће током 2020-те тестирати четири нова хиперсонична пројектила.

Известија наводи да је руски војни врх већ донео одлуку да се ради на “вишенаменском ракетном систему за пресретање противничких хиперсоничних блокова на великим даљинама“. Уз прецизирање да ће их носити ловац МиГ-31 и перспективни МиГ-41.

Исти лист прецизира да су већ обвављена сва теоријска истраживања која се тичу ултрадалекометне ракете ваздух-ваздух која ће имати дељиву бојеву главу.

За основу ће, по освему судећи, бити узета перспективна ракета средњег домета К-77М намењена авионима. Модификована, та ракета би имала бојеву главу од неколико савремених ракета ваздух-ваздух које би се од ње – после неколико стотина километара – одвајале и самостално атаковале циљеве.

Да би то било могуће, имале би сопствени радар и систем за самонавођење на циљ.

“Намера је да се ракете које носе хиперсоничне блокове уништавају пре него што се ти блокови од њих одвоје”, уверен је војни експерт Дмитриј Корњев и додаје:

“Веома је висока вероватноћа да хиперсонични маневришући блок неће бити погођен једном ракетом. Али, су много веће шансе ракете са више самонаводећих пројектила. Идеја је да се ти пројектили усмере на унапред одређену тачку на линији лета туђег хиперсоничног оружја и да га атакују”.

Ракете са хиперсоничним блоковима носиће МиГ-31 и МиГ-41. Они ће – не упуштајући се у борбу са непријатељем – лансирати поменуте „вишенаменске ракетне системе за пресретање противничких хиперсоничних блокова на великим даљинама“, а ти системи – своје хиперсоничне пројектиле.

Прочитајте ОВДЕ како је Кремљ одговорио на претњу турског председника.

Извор: Fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА