Најновије

РУСКА РАКЕТА УДАРИЛА НАЈСКУПЉИ АМЕРИЧКИ АВИОН? Израел сакрио да су им Сиријци погодили летелицу оружјем из прошлог века (ВИДЕО)

Израелски авион америчке производње Ф-35 погођен је од стране сиријских ПВО снага и то руским системом С-200, објавили су сиријски медији.

Ф 35 (Фото: pixabay. com)

Овај инцидент десио се када су израелске одбрамбене снаге (ИДФ) 2017. године напале својим авионима противавионску батерију сиријских снага, која је раније гађала израелске авионе.

Сиријска војска потврдила је израелске ударе и рекла да су нанели "материјалну штету" а сиријско министарство одбране објавило је да су израелски ратни авиони прекршили ваздушни простор Сирије на граници са Либаном.

Међутим, министарство је додало да су сиријске снаге погодиле један од млазњака "присиљавајући израелску летелицу да се повуче", док су Израелци тврдили да авион није погођен.

Према незваничним информацијама, сиријске одбрамбене снаге користиле су ракету С-200 како би обориле израелски авион.

Неколико сати након ракетног инцидента са Сиријом, израелски медији су објавили да је вишенаменски борбени авион Ф-35 постао неупотребљив због наводног судара птица током тренажног лета.

Међутим, израелски извори нису били у могућности да покажу фотографију ратног авиона Ф-35 после "судара са птицама".

У том тренутку није било јасни ни да ли Ф-35 може поново да постане оперативан, јер је његова невидљива превлака оштећена. Према израелској верзији, Ф-35 наводно више није функционисао након судара са птицама упркос чињеници да је авион раније прошао сертификацију о удару птица са одличним резултатима.

Иначе, Ф-35 је најскупљи ратни авион на свету који су направили Американци, а чија цена износи око 406,5 милијарди долара.

Која верзија приче је тачна и даље није јасно.

Сиријска војска потпуно деблокирала аутопут М5 Дамаск-Алепо. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Southfront.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА