Најновије

СРАМОТНА ИЗЈАВА СВЕШТЕНИКА "Абортус је гори од педофилије, педофилија не убија никога"

Католички свештеник са Роунд Ајленда изазвао је бес јавности након што је прошле недеље забранио политичарима који подржавају право на побачај да се причесте у његовој парохији. И не само то, него је бранио педофилију.

Дете (Фото: Јутјуб)

Ричард Бући поделио је жупљанима летак с именима 44 званичника који су гласали за Закон о праву на абортус. У летку стоји како ће тим особама бити забрањено и да буду кумови на свадбама или крштењима.

- Побачај је гори од педофилије. Педофилија не убија никога, а побачај убија - рекао је у разговору за WЈАР, додајући да је "више деце убијено побачајем него што их је било жртва педофилије".

Навео је и да људи не би требало да буду изненађени ониме што прича јер се позвао на катехизам католичке цркве, преноси "Индеx".

- Нерођено дете је особа и има права као свака особа - додао је.

Његов интервју изазвао је бес јавности.

- Апсурдно је говорити да педофилија никога не убија. Очито је да овај свештеник не разуме шта говори. Педофили жртвама отимају детињство и душу. Препоручујем Бућију да се састане са жртвама и послуша њихова сведочанства - казала је демократска посланица Керол Хаган Мекенте.

Након што је његова изјава изазвала бес јавности, свештеник је у другом интервјуу покушао да се оправда тврдећи да је његова одлука само "наставак католичког учења који траје већ 2000 година".

- Ово није нека нова идеја, не разумем зашто су сви шокирани - рекао је.

Прочитајте ОВДЕ   ко то најављује крај Доналда Трампа.

Извор: Блиц
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА