Најновије

ТРАМПОВ ИМПЕРИЈАЛИЗАМ ПОКАЗАО ПРАВО ЛИЦЕ! Америчке окупационе снаге убиле курдског тинејџера у Сирији (ВИДЕО)

Припадници америчке војске убиле су једног 14-годишњег Курда на контролном пункту у близини села Кербет Армо недалеко од Камишлија у источном делу сиријске провинције Ал-Хасаке.

Америчка војска у Сирији (Фото: Јутјуб)

Сиријска арапска новинска агенција (САНА) објавила је данас да су амерички војници отворили ватру на цивиле који су блокирали пут конвоју на путу према Камишлију.

“Америчке окупационе снаге убиле су цивила пошто су пуцале на становнике села Кирбат Амо, који се налази источно од Камишлија. Цивили су се окупили на контролном пункту како би спречили пролазак америчког конвоја”, навела је САНА у свом извештају из Ал-Хасаке.

У извештају се наводе да су цивили, који су углавном припадници Курда, оштетили четири америчка оклопна возила. Американцима је потом стигло појачање, пошто су се на лицу места нашла још пет оклопних возила.

Америчка војска није потврдила, али ни демантовала ову вест. Међутим, ово је први пут ове године да су америчка снаге убиле цивила на североистоку Сирије.

Тензије у сиријској провинцији Ал-Хасака су порасле ове године, пошто су цивили бесни због присуства америчких снага. Мештани су бесни на званичнике Вашингтона, који су раније најавили да ће Американци да се повуку са сиријско-турске границе, и на тај начин су препустили цивиле и припаднике Сиријских демократских снага (СДФ) на милост и немилост турској војсци и њиховим савезницима, који су окупљени око Хаџата Тахрира ал-Шама.

Прочитајте ОВДЕ како је Кремљ одговорио на претње турског председника Реџепа Тајипа Ердогана.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА