Најновије

ВУЧИЋ УЗ НАРОД У ЦРНОЈ ГОРИ: Не очекујем да ће закон бити повучен

Председник Александар Вучић рекао је да не може да очекује да ће Закон о слободи вероисповести у Црној Гори бити повучен и додао да подржава народ који мирно протестује, тражи своја права и жели да сачува своје светиње.

Вучић (Фото: Јутјуб)

На питање Спутника да ли се нада да ће Закон о слободи вероисповести ипак бити повучен, Вучић је рекао да се увек нада, али да би било бесмислено да каже да то очекује.

- Надам се, било би добро, а и ако се то не догоди, овај глас који је подигнут, јесте глас непокореног и непокорног народа, народа који неће да одустане од својих светиња и од свог идентитета. Ако неко дирне у идентитет народа, онда добије такав одговор какав смо видели претходних недеља. Тако да, шта год ви правно радили, суштински, на терену људи се понашају другачије - навео је Вучић.

Упитан да ли је уз народ у Црној Гори који шета сваког четвртка и недеље и да ли би им се придружио, Вучић је одговорио:

- Како да нисам, ја сам то и хтео, али да то не би било протумачено другачије и као мешање у унутрашње ствари друге државе, нисам отишао. Да ли подржавам народ који мирно протестује, који мирно тражи своја права, који жели да сачува своје светиње, како мислите да мој одговор може да буде другацији од "да" и то једног великог "да" - нагласио је Вучић.

На питање како држава може да помогне Србима да одбране своје светиње у Црној Гори, рекао је да мисли да "ми на најпаметнији и на врло достојанствен нацин то чинимо".

- Дакле, немешањем у унутрашње ствари Црне Горе, али истичући и борећи се за права нашег народа у Црној Гори, за опстанак Српске православне цркве, не на један насилан начин, већ на један пристојан, демократски, правни начин, чини ми се да смо пронашли најбољу могућу меру - рекао је Вучић.

Путин се не плаши Трампових претњи! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА