Најновије

БОЛЕСНА МРЖЊА ЦРНОГОРСКОГ ПРЕДСЕДНИКА! Мило забранио чак и српске униформе!

Милогорци нису дозволили нашој војној делегацији, која је била у пратњи министра одбране Александра Вулина, да уђе у Црну Гору у српским униформама!

Ђукановић (Фото: predsjednik.me)

Рекли, па порекли

Овај скандал десио се уочи министровог пута у Ровце код Колашина, где се Вулин запутио с намером да на 20. годишњицу убиства ода почаст некадашњем министру одбране СРЈ Павлу Булатовићу. Власти у Подгорици су најпре у понедељак после подне издале дозволу да српски официри пређу границу у униформама. Међутим, током вечери позвали су нашег амбасадора Владимира Божовића на хитан састанак, саопштивши му да дозвола за униформе више не важи?! Тако се режим Мила Ђукановића ставио раме уз раме са Хрватском, која је у септембру 2019. забранила улазак нашим официрима и подофицирима који су желели да одају почаст убијеним Србима, Ромима и Јеврејима у Јасеновцу.

Министар Вулин потврдио је да официрима из његове пратње није дозвољено да уђу у Црну Гору у српским униформама.

- Црногорски министар одбране Дармановић лоше крије страх од свега што је симбол Србије. Да је могао да нам прекречи тробојке на реверима, и то би урадио. Ако су униформе официра Војске Србије проблем на гробу Павла Булатовића, а зашто нису биле на гробу Момира Булатовића? Је ли гроб Момиров културно добро, а Павлов није? Покажите нам одлуку којом сте то решили. Страх вам каља образ, и не трудите се да опонашате Хрватску баш у свему - поручио је Вулин.

Председник Демократског фронта Андрија Мандић истиче да је иста ова униформа некада била и униформа официра Црне Горе.

- Мило Ђукановић се понаша као сваки издајник који жели да побегне од своје срамоте тако што ће из видног поља уклонити све оно што га подсећа на људско и морално посрнуће. Црна Гора се пробудила и овакви несојски поступци власти ће само додатно ојачати све оне добре и честите људе да истрају и победе - наглашава Мандић.

Народ нема границе

Радан Николић, председник удружења бораца ратова од 1990. године Црне Горе, каже да је ово неразуман чин.

- Ово је чин власти која је већ изгубила сваку контролу, не интересују их ни устави ни закони, ништа људско! Министарство одбране Србије нас је угостило прошле године, уважило нас као борце и додељене су нам споменице... Овај потез Црне Горе се ничим не може оправдати. Све ово се дешава за време ових величанствених литија. Многе је, очигледно, забринуло јединство народа Црне Горе и Србије, што доказује да границе не могу раздвојити један народ - закључује Николић.

Ми да молимо НАТО за помоћ?! Ма јок...

Кабинет црногорског председника Мила Ђукановића демантовао је медијске написе да је званична Подгорица тражила већи ангажман НАТО након усвајања Закона о слободи вероисповести, али да је одбијена.

- Још једна у низу неистина које се ових дана пласирају из одређених центара у Београду јесте да је Црна Гора разним каналима тражила већи ангажман НАТО и да је одбијена. Није било никаквог обраћања НАТО-у или било којој другој међународној адреси за било какав ангажман у Црној Гори, па самим тим није могло бити ни реакције о којој се спекулише - саопштио је Ђукановићев кабинет.

Москва ће наћи решење за КиМ ако Београд позове Русију. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА