Најновије

ЕРАКОВИЋ ПРИЗИВА РУСЕ: Да будемо брат уз брата! Да спасимо Црну Гору од пошасти зване Мило Ђукановић и сачувамо светиње!

Кад неко почне да чита Достојевског, Мајаковског, Чехова, Пушкина, Гогоља, Горког, Јесењина, Толстоја, Шолохова, Солжењицина, теологе и писце уједно толико заволи Русију да се скоро поистовјети са њом.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Пише: Велимир Ераковић

Волим Русију, волим како вјерују у Господа Бога, како пјевају, плачу и како се смију. Волим ту слободну душу, која не препознаје границе и лута степом како жели. Волим и црвену Русију. Волим Стаљина из једног разлога. Руска војска у старту није пружала отпор ни приближан Њемцима као касније.

Стаљин се сјети, позове Руског патријарха и он комунистима, народу, објасни да бране и земљу и вјеру и православље. Тада Стаљин са таквом подршком у епским биткама код Москве и Стаљинграда заустави Хитлерове тенкове. И побједи, наравно.

Волим Никиту Михалкова и филм "Варљиво сунце", волим руске пјесме "Каљинку" и "Тамна је ноћ". Волим уз Боже правде најљепшу химну руску.

Ово пишем због стања у којем се налазим последњих дана. Тражим да се угријем у хладу и да се расхладим на сунцу. Желим да се заситим зрном пшенице, а гладан сам од цијелог хлеба. Гласну музику не чујем, а стрекнем од тихог звука. Лутам ливадама мисли и оне се саме роје. И добре и лоше. Бринем за народ Светог Саве у Црној Гори. За народ Немањићки. Бринем јер видим да хијене Мила Ђукановића оружје наручују. И спреман је на грађански рат, само да остане на власти. Дјецу да убија, старце да гази, док не поклекне.

Зато призивам браћу Русе да одјекну звона на црквама Петровграда, као клетва и молитва Светог Петра Цетињског, рикне лав са Ловћена и Опленца, устану владика Раде и краљ Никола, сва небеска војска са Косова, предвођена Лазаром и Милошем, опет стане у строј, а Црноморска флота заплови путем слободе. Помјешају се живи и мртви и сви заједно кажу: "Даље руке од Црне Горе, даље руке од православља, даље руке од Срба и Србије".

Нијесте нам западна господо никад опростили што смо у првом свјетском рату срушили четири царевине. Аустроугарску, Њемачку, Турску и Бугарску. Не опраштате нам што се Косова не одричемо, па наоружавате зликовца у Црној Гори, малој, мученичкој да се тамо крви српске напијете.

Не знате ви, као ни Црногорски диктатор заједно са својом бандом, да су вукови вазда јели јагњад, па је и данас више јагњади него вукова. Зато призивам браћу Русе, да будемо брат уз брата, с вјером у великог Господа, надом у спасење и живот вјечни да спасимо Црну Гору од пошасти зване Мило Ђукановић и сачувамо светиње.

Прочитајте ОВДЕ зашто је Мило Ђукановић забранио српске униформе у ЦГ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА