Најновије

НОВИ СКУП ПОДРШКЕ СРБИМА И СПЦ У ЦРНОЈ ГОРИ: Студенти позвали на протест у Београду, а потом креће "Сретењска линија" ка Орашцу

Студентски клуб Правног факултета у Београду организоваће у петак, 14. фебруара нови протест подршке Србима у Црној Гори и Српској православној цркви.

Детаљ са једног од ранијих протеста у Београду (Фото: Јутјуб)

Нови протест, који поред студентског клуба Правног факултета организују и друге студентске организације биће, уз благослов Његове Светости Патријарха српског Иринеја, по пети у реду одржан у петак од 18 часова код цркве Светог Марка у Београду.

Након скупа биће организована и литија подршке српском народу и СПЦ у Црној Гори, на Косову и Метохији и у свим српским земљама.

“Литија ће после протеста кренути са платоа цркве Светог Марка у Београду, а завршиће се 70 километара даље у Орашцу, наредног дана у 20 часова. За све грађане Београда који дођу на скуп у петак, предвиђен је и молебан у цркви Светог цара Константина и царице Јелене (Вождовачка црква).

Поред искрене молитве, главни захтев литије је да се раскине уговор из 2014. године и да се дипломатама Црне Горе откаже гостопримство и смештај у амбасадама Републике Србије у свету (њих око 40) и ускрате српски ресурси, јер само сазнање да они користе наше амбасаде, а активно делују против српског народа и Српске православне цркве је забрињавајуће”, наводи се у саопштењу студентских организација.

Прочитајте ОВДЕ шта је Вук Јеремић поручио Вучићу и Ђукановићу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА