Најновије

ПОМПЕО ЗАГРМЕО НА КУРТИЈА: Укидај таксе! Трампов човек у писму запретио Шиптарима, али у њему има нешто што се Србији неће свидети

Мајкл Помпео, амерички државни секретар, послао је јуче писмо новоизабраном премијеру Аљбину Куртију у којем му је честитао на функцији, али уједно и јасно ставио до знања да би укидање такси на робу из централне Србије требало да буде приоритет.

Maјк Помпео (Фото: Јутјуб)

"Укидање тарифа на робу из централне Србије и Босне и Херцеговине биће важно због враћања страна за преговарачки сто. Надамо се и очекујемо да ћете ово учинити приоритетом и искористити замах изграђен писмима намере за успостављање ваздушних и железничких веза између Приштине и Београда", написао Помпео Куртију.

Притисак на Куртија се наставља, а после специјалног изасланика председника Доналда Трампа за дијалог Ричарда Гренела и Помпео је указао властима у Приштини да таксе нису прихватљиве.

"Честитам народу тзв. Косова на успешним, демократским изборима. Поздрављамо формирање нове владе на КиМ и радујемо се заједничком раду на унапређивању заједничких циљева који се тичу економског раста, владавини закона и нормализацији односа са Србијом", наводи се у писму и додаје:

"Поздрављамо вашу посвећеност борби против корупције јер ви желите да подржите аспирације грађана Косова, укључујући њихову жељу за већом транспарентношћу и економским растом. Сада је време за реализацију свеобухватне нормализације односа са Србијом, усредсређене на међусобно признавање, што је од суштинске важности за пуну међународну интеграцију тзв. Косова. Сједињене Државе ће вам дати подршку у овом процесу. Укидање тарифа на робу из Србије и Босне и Херцеговине биће важно због враћања страна за преговарачки сто. Надамо се и очекујемо да ћете ово учинити приоритетом и искористити замах изграђен писмима намере за успостављање ваздушних и железничких веза између Приштине и Београда. Радујемо се што ћемо блиско сарађивати са вашом новом владом како бисмо осигурали да мултиетничко, демократско тзв. Косово и даље напредује", стоји у Помпеовом писму.

Прочитајте ОВДЕ зашто Аљбин Курти не одустаје од идеје о тзв. “великој Албанији”.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА