Најновије

ШОК У ИЗРАЕЛУ И САД: Најновијом иновативном интерконтиненталном балистичком ракетом напали С-400 али су је Руси збрисали

Руски системи С-400 успешно су „пресрели“ иновативну, израелску, интерконтиненталну балистичку ракету, јавља неколико извора, укључујући медијску агенцију Авиа.

С 400 (Фото: РИА)

Тестирајући своју иновативну ракету пре два дана, Израел је потпуно заборавио на мере безбедности и лансирао је према руском систему С-400, као и радару „Контејнер“, оба смештена у ваздушној бази Хмејмим.

Према изворима, последње лансирање ракета извршено је из подручја израелског града Палмахим, које се налази само 400 километара од ваздухопловне базе Хмејмим, што сугерише да су руски радари С-400 могли успешно да открију циљ, а оператори су могли да разраде њихово уништавање, укључујући и електронско лансирање.

Штавише, ово подручје се такође налази у подручју покривања руског прекоморског радара „Контејнер“, и зато стручњаци верују да би Русија могла да добије податке о карактеристикама ракете, утврди њене параметре и идентификује циљ у будућности.

„Оваква неочекивана лансирања изузетно су корисна за руску војску. Омогућују вам одређивање карактеристика циљева и израду плана за њихово уништавања. Ово је права пракса ”, рекао је стручњак за Авиа.

Раније је објављено да би руски С-400 такође могао да уништи израелске балистичке ракете, у вези којих израелска страна, која веома занемарује руске системе противваздушне одбране, ризикује да открије све способности својих ракета.

Војни аналитичари међутим сазнају из тајних и поузданих извора да је ова ликвидација најновије израелске интерконтиненталне балистичке ракете развијене и уз помоћ америчких војних стручњака, уздрмала војне кругове у Израелу и Америци јер нису очекивали овакав одговор Русије.

Оваква успешност модификованих руских С-400 буквално је узнемирила и уплашила израелско-америчке инжењере јер су били убеђени да ће њихов најновији изум збрисати руски систем.

Да су успели у томе нанели би тежак ударац Русији која овај систем продаје широм света, па је намера америчке војске била да осрамоти руски систем С-400.

Сва је прилика да су овим неуспехом још више подигли цену руског оружја.

Аналитичари примећују да о овом дебаклу и израелска и америчка војска ћуте као заливени.

Шојгу Србима доноси моћно оружје. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА