Најновије

ДРАМА У АНКАРИ: Турски специјалци опколили руску амбасаду! Претње стижу са свих страна!

Турски званичници појачали су безбедносне мере у и око руске амбасаде у Анкари после претњи упућених амбасадору Алексеју Јеркову због ескалације тензија у сиријском Идлибу, изјавила је у петак портпаролка руске дипломатске мисије у Турској Ирина Касимова.

Ванредне мере око руске амбасаде у Анкари (Фото: Јутјуб)

“Да, истина је, тензије су у последње време ескалирале. Због тога смо тражили од турских званичника да примене додатне мере безбедности”, рекла је она.

Руски амбасадор прима поруке које га упозоравају да не излази на улице Анкаре.

“Разумели смо да људи који ово пишу вероватно неће изаћи и убити, ово је начин на који изражавају свој бес. Међутим, то морамо узети у обзир”, навела је она.

Раније је руско министарство спољних послова приметило пораст тензија у зони деескалације Идлиба у последњих неколико недеља. Руска и турска војска покушале су да успоставе примирје у региону, међутим, терористички напади су и даље настављени. Као резултат тога, убијени су руски и турски специјалци.

Идлиб је једина сиријска провинција коју контролишу побуњеници од 2012. године. Турска војска има 12 посматрачких места у овој сиријској провинцији.

Прочитајте ОВДЕ како су џихадисти оборили сиријски хеликоптер.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА