Најновије

ОВO ЈЕ ВОЈНИК КОЈИ ЈЕ БИО ИНСПИРАЦИЈА ЗА ПЕСМУ "ВИЛА СА КОШАРА": Расплакаћете се кад чујете где је сада (ВИДЕО)

Ненад Станић, добровољац са Кошара који је био инспирација песнику Невену Милаковићи за песму Вила са Кошара, већ 134 дана у Пинирском парку, пред очима Председника, Градоначелника и посланика, са својим ратним саборцима кампује и протествује тражећи бољи бораца који су бранили земљу у ратовима током 90-их.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

У емисији “Тема” Станић је детаљно причао о положају ратених ветерана, људи који су јуначки бранили отаџбину и српски народ а данас остављени на рубу егзистенције, угрожени посттреуматским стресним поремећајем (ПТСП), без икаквог разумевања од стране оних који су их позивали и слали у ратове, а који су и сада на власти.

Ненад Станић (Фото: Хелм Каст)

Станић објашњава да се са саборцима одлучио на овај виде протеста јер више није било другог начина да надлежне институције преузму неопходне кораке како би ветеранима посветили неопходну пажњу, помогли оболелима од ПТСП, зауставили серију самоубистава ветерана. Он каже да су их надлежни оптуживали због претње протестом, али да је протест био једини начин да се данас боре за своја права.

Он открива да је председнику Вучићу било потребно 103 дана да би их примио и саслушао њихове захтеве, да је обећао да ће за седам дана добити његов одговор, а да је од тада прошло месец дана без одговора.

Према његовим речима, медији по нечијем налогу потпуно игноришу њихов протест, а надлежним им не дозвољавају да поставе мобилни тоалет под образложењем да ће то наружити парк, иако их је на током новогодишњег концерта било 100 постављених мобилних тоалета. 

Станић, који је рањен на Кошарама, објашњава како је дошло до тога да настане песма “Вила са Кошара” и шта она за њега заначи.

На Сретење, 15. фебруара, у 14. сати испред Народне скупштине одржаће се Пети велики протест ратних ветерана.  Да ли ови јунаци заслужују вашу подршку?

Остале емисије из продукције “Правда” погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА