Најновије

ЗЕЛЕНОВИЋ ИДЕ НА ИЗБОРЕ? "За грађане Шапца би била издаја да препустимо власт Сандокану"

“Позиција Шапца и Параћина је позната и она је природна и логична. Нисмо ми могли да напустимо мандате и оставимо власт напредњацима у јулу или септембру. Ми треба да објаснимо грађанима и јавности шта значе лажни избори. За грађане Шапца би била издаја да препустимо власт Милану Остојићу Сандокану. Сви грађани Шапца имају јединствено осећање, а то је да бранимо освојену слободу, они се осећају повређеним када чују да треба да бранимо паркић, а нећемо да бранимо слободан град", рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.

Небојша Зеленовић (Фото: Јутјуб)

Зеленовић каже да је добио време да разговара са грађанима Шапца како би добио праву слику ствари уочи избора. Како је рекао, бојкот значи да не учествујете на лажним изборима и не признајете њихове резултате.

"У Шапцу и Параћину смо се обавезали да изађемо из институција (државних), али нисмо изашли из институција у Шапцу и Параћину јер ми омогућавамо да се у тим институцијама поштују начела. Шта су лажни избори – када не можете да се информишете, када институције не раде по закону и када постоји притисак на бираче. Али у Шапцу имате три локалне телевизије и две новине и сваки грађанин може да се информише о свему. Друга ствар је спровођење избора, локалне изборне спроводи Градска изборна комисија. ГИК у Шапцу се стара да се све одвија по закону и ту град спроводи изборе и води рачуна да све буде по закону. Трећа ствар – притисак на бираче, то смо имали и 2016, али су грађани Шапца успели да се изборе с тим и то је позиција о којој разговарамо", навео је Зеленовић.

Додао је да је позиција Шапца и Параћина позната, природна и логична.

"Сигуран сам да то не може да наруши идеју бојкота, не могу два града да поруше Србију. Идеја је да радимо заједно, ми смо увек играли искрено. Шапчани не могу да буду ни грешни ни криви што су побеђивали Вучића", каже Зеленовић.

"Нисмо ми могли да напустимо мандате и оставимо власт напредњацима у јулу или септембру. Ми треба да објаснимо грађанима и јавности шта значе лажни избори. За грађане Шапца би била издаја да препустимо власт Сандокану. Сви грађани имају јединствено осећање, а то је да бранимо освојену слободу, они се осећају повређеним када чују треба да бранимо паркић, а нећемо да бранимо слободан град", поручио је Зеленовић и додао да не могу Шапчани да буду криви јер су побеђивали на изборима.

"Имамо пристојан град с највећом индустријском зоном, радимо све далеко испред ствари које се дешавају у Србији и имате грађане који кажу да то треба бранити. Да у једном отвореном разговору с грађанима видимо шта је преовлађујућа ствар. Ми смо од почетка за бојкот и ту идеју нисмо нарушили", рекао је он.

На питање шта му је гарант да ће победити на локалним изборима, Зеленовић је рекао да је то енергија грађана.

"Да смо радили лоше, били зликовци, не бисмо ми саставили до краја мандата. Било је џипова и раније, били смо под војном управом три месеца али је градска Скупштина смогла снаге и ја сам изабран за градоначелника. Онда смо успели да победимо на изборима и да се поносимо нашим градом", рекао је Зеленовић.

Поручио је да када имате прилику да поштено гласате и понуду са достигнућима онда је могуће победити Вучића.

"Ми играмо потпуно отворених карата и сви партнери у СзС имају јасну слику о позицији Шапца. Ми смо отворени за све предлоге, разговараћемо и сигуран сам да ћемо наћи добро решење. Ја чу искористити време и до краја следеће недеље ћу донети одлуку. Мене су оптуживали да је донета одлука. Није, разговарамо, нисмо спремили никакве летке ни кампању за изборе. Када одлучимо мора да буде тако да највећи број грађана то разуме и подржи", каже Зеленовић.

Рекао је да види шта људи осећају у Шапцу и да су повређени јер их грађани Србије не разумеју.

"Кад смо ушли у борбу за поштене изборе, мене су грађани питали шта ће бити са Шапцем. Код нас се ствари одвијају на други начин. Не постоји у Србији град где људи одлучују на референдуму како да потроше новац. Нека ваша телевизија дође у Шабац да пита шта мисле о шефу криминалне организације који је сад пуштен из затвора да води СНС. О страху да једна криминална организација преузме град. Било је да се подмићују људи, да с прети, онда су кренули притисци на институције, суд, полицију. Са свим тим смо успели да се изборимно", закључио је градоначелник Шапца.

Прочитајте ОВДЕ зашто је Владимир Путин спреман да преговара о КиМ.

Извор: Н1

Бонус видео

Србија је у катастрофи а може бити и горе ! ! Хана Адровић

Kњигу “Мрежни рат против Срба” можете поручити ОВДЕ.

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА