Најновије

МЕДИЈСКА БЛОКАДА: Српски хероји ушли у РТС, нико их није констатовао, јавни сервис и даље о свему ћути! (ВИДЕО)

Ратни ветерани, хероји одбрамбених српских ратова с краја 20-ог века, који 134 дана протестују у Пионирском парку, испред Председништва и Скупштине Србије, након свог скупа (којег су од 14 часова одржали испред Скупштине Србије), упутили су се ка РТС-у незадовољни због начина извештавања јавног медијског сервиса.

Српски хероји испред РТС (Фото: Јутјуб)

Од летос траје 24-часовни протест више борачких удружења у Пионирском парку, али РТС није ниједном хтео да упозна српску јавност о томе, иако је борачки камп само неколико стотина метара од зграде Радио телевизије Србије.

Делегација бораца је прво ушла у РТС, а након неколико минута пошто нико из јавног сервиса није хтео да их прими, чак ни да их саслуша дежурни новинар, делегација ратних ветерана и ратних војних инвалида је напустила зграду. Том приликом, испред бораца у протесту, окупљенима се обратио Ненад Станић, херој са Кошара:

– По ко зна који пут јавни медијски сервис грађана Србије нас игнорише: како 135 дана, тако и овог пута иако смо прошли пут предали наше захтеве. Ни данас, као и пре, није било дежурног новинара, нити су на пријавници имали икакве информације шта је са нашим захтевима које смо предали. Срамота да буде генералног одговорног уредника Бујошевића и уредника информативног програма РТС Стефановића, као и цео Управни одбор РТС и све који њим управљају!

Ми немамо разлога да се стидимо и плашимо ичега и икога. А чега се они стиде и плаше? Свакако, ми ћемо опет долазити овде док не будемо вест. Кучићи у парку су вест цели дан на РТСу-у, а ми војни ветерани и ратни војни инвалиди нисмо вест. Ми немамо ништа против кучића, али да ли су они битнији од нас – и за систем и наше друштво и за РТС, огорчено је упитаао Никола Станић и позвао присутне да наставе протест шетњом централним београдским улицама.

Иначе, захтеви ветерана, због чега они протестују месецима испред Председништва и Скупштине Србије су да се нацрт Закона о правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица пре уласка у скупштинску процедуру измени и допуни са ставкама за које сматрају да морају бити садржане у њему, да Посттрауматски стресни поремећај, као и болести које је ПТСП изазвао (које он проузрокује) морају бити изузете из временског ограничења које предвиђа закон (за све остале болести), то временско ограничење за ПТСП мора бити сразмерно оном које медицина препознаје за повезивање ПТСПа са учешћем у ратним дејствима; да се установи Дан ратних ветерана и да он буде на Видовдан, и да буде обележен као државни празник; да се уведе у закон борачки додатак за све ратне ветеране до 60 године живота без обзира на материјални статус, а за ратне ветеране преко 60 година старости увећани борачки додатак без обзира на материјални и социјални статус; да се формира посебно борачко министарство и да министар буде доказани ратни ветеран; да се доказаним дезертерима забрани обављање било које јавне функције; да се неуставна допуна Закона о основним правима бораца,војних инвалида и породица палих бораца из 2018 године одмах укине, а заједно са њом и сва решења која су донета по основу допуне закона а којима су овој популацији одузета трајно стечена права која су стекли по основу закона из 1998. године”.

Станић је додао и да им је обећано да ће у наредних седам дана бити ветерани позвани на новом састанку на коме ће државне власти обавестити борце да ли су њихови захтеви прихваћени, ако нису, због чега су одбијени.

Прочитајте ОВДЕ   какву то чистку најављује Вучић.

Извор: srbin. info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА