Најновије

Мило би да буде и кнез и владика!

Најновије изјаве актуелног председника Црне Горе Мила Ђукановића просто су невероватне. Да ли је Мило изгубио компас који га је држао на власти све ове деценије? Или је по среди нешто друго.

Мило Ђукановић (Фото: predsjednik.me)

Пише: мр Владимир Пребирачевић, директор Српско-Руског центра “Мајак”

Потцењивање Срба иде до те мере да је помислио да може да отме имовину Српске Православне Цркве у Црној Гори без реакције Срба и православаца који се другачије изјашњавају али сви они дубоко у себи знају ко су. Да ли то ради под утицајем неког страног фактора којем СПЦ смета за остваривање својих геополитичких стратегија?

Једини логичан одговор је да је под страним утицајем јер је просто невероватно да сам може да помисли овакву глупост и да је гура по сваку цену сво ово време. А време ће да покаже да је сам себи утабао пут силаска са власти. Закон о слободи вероисповести уствари је донео народу Црне Горе слободу да поверује да властодршца који жели да Српску Спарту претвори у монтенегро, да јуначку Црну Гору претвори у усташку творевину може да осујети у свом науму.

И Срби и Црногорци уједињени под Православним плаштом једног народа и једне вере већ недељама ппоказују и доказују храброст и вољу која даје снагу свим Србима у региону да подигну главу и да са поносом кажу „Да, ми смо Срби и ми смо Православни и доста нам је понижавања и потцењивања.

Снага народа оличена у непрегледним литијама и воља народа да каже овако више не може дуго није била присутна на овим просторима. Срби се буде из више деценијског сна. Све више свесни да су сви у окружењу на политици против Срба заснивали своје политике али не ретко и своје приватне пословне комбинације.

Доста су Срби ћутали и сагињали главу на све могуће претње и сва могућа зла која су сви у окружењу спремни да чине без да их из света за то ни не опомињу а о кажњавању да и не причамо.

Пуна подршка нашем православном народу у Црној Гори са жељом да се на овај празник Сретење неке усијане главе охладе и престану да раде против интереса сопственог народа којем и они припадају колико год им сада то политички не одговарало и било им мрско.

Мило неће бити срушен литургијским појањем, више о томе ОВДЕ.

Извор: majak.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА