Најновије

ВИЉЕМ ДЕФО У ФИЛМУ "ТОМАЗО": Филм о пожудном, грешном, а генијалном редитељу у познијим годинама! (ВИДЕО)

Познати амерички глумац Виљем Дефо и редитељ Абел Ферара поново сарађују заједно. Након филмова Последњи дан на земљи (2011.), Пазолини (2014.) у биоскопе стиже још једно заједничко оставрење - филм Томазо.

Виљем Дефо (Фото: MegaComFilm)

"Томазо" је приказан у оквиру специјалне пројекције на Међународном филмском фестивалу у Кану, а потом на Фестивалу ауторског филма у Београду, док ће се у редовној биоскопској дистрибуцији наћи од четвртка 13. фебруара.

Томазо је прича о америчком уметнику који живи у Риму са својом млађом супругом, Европљанком Ники и њиховом трогодишњом ћерком Диди. Томазо се бори да помири своје нове почетке с бурном прошлошћу која га прати.

Редитељ и сценариста Абел Ферара поставља питање да ли остарели и намучени редитељ може да пронађе срећу у улози супруга и оца. Питање мучи и главног јунака Томаза кога Ферара представља с нежношћу и разумевањем, а Виљем Дефо га игра брилијантно и отворено. Како се аутор и јунак питају, тако и публика треба да постави питање да ли јој је потребан још један филм о пожудном, грешном, а генијалном редитељу у познијим годинама – Томазова посвећеност сопственом духу и Ферарина опширна студија карактера дају позитиван одговор.
Редитељ истиче да филм Томазо није у потпуности аутобиографски, али одређене паралеле постоје, посебно у будистичком приступу живота.

Прочитајте ОВДЕ  све о новој богатој понуди Синеплекс биоскопа. Погледајте трејлере нових филмских посластица.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА