Најновије

ИМАМО ПАРА И ЗА БАЦАЊЕ: Србија ће донирати Албанији 2 милиона евра за санирање последица земљотреса!

Србија ће донирати Албанији два милиона евра помоћи за санирање последица прошлогодишњег земљотреса, изјавила је данас премијерка Ана Брнабић и истакла да је то и порука за заједничку будућности и другачије односе.

Земљотрес (Фото: Pixabay)

Брнабић је новинарима у Бриселу, где је организована Међународна донаторска конференција "Заједно за Албанију", казала да Србија жели да покаже солидарност и подршку албанском народу.

- Много смо радили на стабилизацији у региону и бољем повезивању. Драго ми је што је Албанија пристала и на ''мини шенген'' иницијативу. Ово је још један начин да покажемо да смо ту за све наше партнере, за све грађане из региона и онда када је тешко и када је невоља - рекла је Брнабић.

Поред тога што је представљала Србију на донаторској конференцији, премијерка се састала са шефицом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен, председником Европског парламента Давидом Сасолијем, а имала је и радни ручак са комесаром за проширење Оливером Вархеијем.

Брнабић је оценила да су ти разговори били јако добри и истакла да су сви похвалили напредак Србије.

- Са председником Европског парламента смо се договарали да одмах након избора посети Србију и нови сазив парламента, што је доста добро за нашу даљу европску перспективу. Са председником ЕК је био јако конкретан разговор око напретка Србије и посвећености нове Европске комисије агенди проширења - рекла је Брнабић.

Председница Владе Србије каже да је захвалила шефици Европске комисије која је, наводи, отворено причала о томе колико је Западни Балкан важан за ЕУ и колико је важна агенда проширења.

Како истиче, нова ЕК ће наставити да инсистира на томе да без Западног Балкана Европска унија није комплетна.

Руска православна црква пружа највећу подршку православним верницима у Црној Гори! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА